Τα ΜΜΕ στην …Αγγλία σιγούν ενάντια στο ρατσισμό με την Blackout Tuesday

Σήμερα είναι ημέρα ενάντια στο ρατσισμό για τα ΜΜΕ της Βρετανίας. Συμμετέχοντας στις διεθνείς αντιδράσεις για τη  δολοφονία του George Floyd μουσικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά κανάλια αλλάζουν τα προγράμματά τους για την ημέρα που ονομάστηκε “Blackout Tuesday”.
Το BBC Radio 1Xtra φιλοξενεί μια σειρά συζητήσεων και συζητήσεων για την υποστήριξη της μαύρης κοινότητας, με επιλογές τραγουδιών που αντικατοπτρίζουν τη μαύρη υπερηφάνεια και την ταυτότητα.

Πολλές δισκογραφικές εταιρείες και καλλιτέχνες έχουν δηλώσει επίσης συμμετοχή στην πρωτοβουλία αντίδρασης. Το MTV ανακοίνωσε πως θα κάνει ολική διακοπή του προγράμματος του για οκτώ λεπτά – το χρονικό διάστημα που διήρκησε η δολοφονία του Floyd από το γόνατο του αστυνομικού. 
Ειδικές εκπομπές έχουν προγραμματίσει επίσης το BBC Radio 1 και το Radio 2, ενώ μετέχουν και ιδιωτικοί εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως οι Kiss, Magic και Absolute Radio, δηλώνοντας πως “ο ρατσισμός οποιουδήποτε είδους δεν μπορεί να γίνει ανεκτός”.

Αυτά γίνονται στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα κυρίαρχα μίντια αναπαράγουν τα κλισέ της αναίτιας βίας της εξέγερσης και μεταφράζουν τηλεγραφήματα με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *