Τα δημοτικά ΜΜΕ οργανώνονται και ζητάνε εξαίρεση από αδειοδότηση

mikrofono_radio_aftodioikisi-620x320_0-700x400-1Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του “Αθήνα 9,84″ για το 2ο συνέδριο δημοτικών ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην τεχνόπολη χθές Σάββατο. Ένα συνέδριο στο οποίο κλήθηκαν και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι κυβέρνησης και σωματείων. Η διοίκηση και διεύθυνση του σταθμού δεν κάλεσε μόνο ένα άτομο. Την εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Αθήνα 9,84 στην ΕΣΗΕΑ, Δέσποινα Μπαρδάκου. Δεν την ήθελαν να ακούσει για το μέλλον του ραδιοφώνου; Ή απλά δεν τους κάνει όλα τα χατήρια; Ο Γ. Καμίνης πάντως τάσσεται υπέρ του αιτήματος των δημοτικών ΜΜΕ να εξαιρεθούν από τις διαδικασίες αδειοδότησης ραδιοφωνικών σταθμών.

Το ρεπορτάζ

Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κ.Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη ο οποίος στο μήνυμά του τονίζει ότι : “οι δημοτικές συχνότητες πρέπει να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό, όπως έγινε και στην περίπτωση της ΕΡΤ”.

Ανάλογο ήταν το μήνυμα και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ.Γιώργου Πατούλη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λευτέρης Κρέτσος, εξέφρασε την ελπίδα, τα δημοτικά Μέσα να συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης.

Το σχετικό νομοσχέδιο -όπως είπε- θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή στο τέλος του μηνός.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου ζήτησε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των Δημοτικών ΜΜΕ καθώς όπως τόνισε «έχουν μεγάλη ιστορία και προσφορά».

Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας

Κατά το συνέδριο αναμένεται να συγκροτηθεί επισήμως η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων των δημοτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας τους στην αντικειμενική πληροφόρηση.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο «Αθήνα 9.84», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, με τη συμβολή του «Επικοινωνία fm» και την αρωγή του «Καναλιού 1» του Πειραιά, που επίσης γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του.

Συμμετέχουν επίσης: TV FM100 Θεσσαλονίκης, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα Τρίπολης, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Ξάνθης, Πολυγύρου, Έβρου, η Άττικα TV Ασπροπύργου, η Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας και η Δημοτική ραδιοτηλεόραση Σύρου.

Βασικά θέματα του Συνεδρίου είναι:

1. Η έγκριση του Καταστατικού της Ένωσης και εκλογή Διοικούσας Επιτροπής

2. Το θέμα των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

3. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και οι σχέσεις με τους αντίστοιχους φορείς

4. Η συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *