Σφυρίζει αδιάφορα η διοίκηση της ΕΡΤ στις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις ανταποκρίσεις από Μόσχα

Πριν λίγες μέρες η Ομοσπονδία εργαζόμενων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατ΄ήγγειλε με άκρως διαφωτιστική ανακοίνωση της, “τις παλινωδίες της Διοίκησης της ΕΡΤ”, σε ότι αφορά την ενημέρωση από τα μέτωπα της Ουκρανίας. Σε αυτήν διαβάσαμε με ενδιαφέρον πως η ΕΡΤ δεν έχει(;) ανταποκριτή στην Ρωσία “και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της  αντικειμενικότητας”. Στις φήμες αυτές δεν απάντησε μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ. Θυμίζουμε πως ένα χρόνο πριν στο blog είχαμε γράψει   για τον << «κομμένο» ανταποκριτή και το … περίεργο βασίλειο της Δανιμαρκίας στην ΕΡΤ>> και τα αποτελέσματα της επιλογής της διοίκησης για τις ανταποκρίσεις από Μόσχα.  Στο θέμα ωστόσο παρενέβη και ο Δημήτρης Λάτσιος ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πως το γεγονός ισχύει, δεν πρόκειται για φήμες καθώς ο ανταποκριτής της ΕΡΤ  δεν βρέθηκε στη Μόσχα επί ένα χρόνο. Παρέμβαση έκανε με ανάρτηση του στο twitter και ο Πάνος Χαρίτος γράφοντας “Εάν αυτό που καταγγέλει η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι αληθές-ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έβγαινε από την Κυψέλη-& πως ήταν σε γνώση της διοίκησης & έβαζαν ως τόπο ανταπόκρισης Μόσχα…η διοίκηση γιατί δεν σχολιάζει; Κάποιοι δώσαμε αγώνα στα μέτωπα για την ακρίβεια των μεταδόσεων…Ντροπή”

Η ευθύνη απάντησης ανήκει στη διοίκηση που μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος, δείγμα κι αυτό στην εξαφάνιση κάθε είδους λογοδοσίας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Ο Δημήτρης Λιάτσος θέτει επίσης την ευθύνη της διοίκησης της ΕΡΤ για τις ανταποκρίσεις από τη Μόσχα.

Διαβάζουμε την ανάρτηση του: << Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;>>

1 comment for “Σφυρίζει αδιάφορα η διοίκηση της ΕΡΤ στις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις ανταποκρίσεις από Μόσχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *