Συνδικαλιστές στην υπηρεσία του εκδότη(της Μακεδονίας)

rigas soylopoyloy1Αρχίζει πια να είναι περίεργη η υπόθεση της εφημερίδας της “Μακεδονίας”, ιδιοκτησίας Τζόν Ρήγα. Σε συνέχεια των εξελίξεων στην πολύπαθη εφημερίδα, εξελίξεις που διαρκούν πια περισσίτερο από έξι χρόνια, και μετά την πρόταση του ιδιοκτήτη να πάρουν “μετοχές” στη ζημιογόνα εταιρεία οι εργαζόμενοι αντί για δεδουλευμένα 11 μηνών, προστίθεται το “αίτημα” συνδικαλιστών και εργαζομένων της “Μακεδονίας”, να αποσυρθεί ο ΕΔΟΕΑΠ από την απαίτηση των χρεών της εφημερίδας. Κι όμως έγινε κι αυτό. Η δίκη επί των ασφαλιστικών του ΕΔΟΕΑΠ στον οποίο η εφημερίδα “Μακεδονία” χρωστάει δόσεις από παλαιότερη συμφωνία διακανονισμού, είναι να γίνει αύριο. Και έφθασε το αίτημα προς τον ΕΔΟΕΑΠ να αποσύρει τις κατηγορίες για να μην …κλείσει η εφημερίδα! Γιατί, λένε αυτοί οι συνδικαλιστές που προφανώς και έχουν άλλες δουλειές, ο ΕΔΟΕΑΠ θα φταίει αν κλείσει η Μακεδονία.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τη “Μακεδονία” που πήρε τον Μάϊο του 2014 κρατική επιδότηση για την “αναδιάρθρωσή της” ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Η οποία μετά την επιδότηση απέλυσε περί τους 100 εργαζόμενους, ενώ το 2011 είχε απολύσει άλλους 80, μείωσε με ατομικές συμβάσεις τους μισθούς, σταμάτησε να πληρώνει από αρχές του 2015 και το Καλοκαίρι της ιδίας χρονιάς αιτήθηκε και εντάχθηκε στον Πτωχευτικό Κώδικα. ‘Εκτοτε συνεχίζει να εκδίδεται καθημερινά, ενώ χρωστάει 11 μισθούς στο προσωπικό! Η εφημερίδα την οποία κατήγγειλε κάποια φορά και η ΕΣΗΕΜΘ για εργοδοτική αυθαιρεσία.

Έρχεται τώρα ο ιδιοκτήτης και ζητά να ενταχθεί πάλι η εταιρεία στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα για να σταματήσει να πληρώνει κι αυτά που είχε συμφωνήσει με την πτώχευση της! Και ζητά τις υπογραφές των εργαζομένων, ώστε να συμφωνήσουν στο σχέδιο και αντί για χρωστούμενα να λάβουν μετοχές! 

Αυτή την εκδοτική εταιρεία και αυτόν τον εκδότη στηρίζουν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που εργάζονται στην εφημερίδα, έχοντας παράλληλα κι άλλες δουλειές σε άλλα (κρατικά) Μέσα. Και κατηγορούν όσους τολμούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους ότι είναι οι “φταίχτες” που θα κλείσει η εφημερίδα…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.