Στο δήμο Ελληνικού ζητάνε από γονείς να “καρφώνουν” μαθητές στην αστυνομία με επιχείρημα το σχολικό bullying!

Διαφημίζεται εδώ και ημέρες ως “πρωτοπορία” και “μοναδικό εργαλείο” μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η «Polifimos» ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Πρωταγωνιστές της ο δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού και η Αστυνομία, δέκτες οι γονείς που καλούνται να “καρφώσουν” μαθητές στην αστυνομία με την κατηγορία του εκφοβισμού! Ούτε ψυχολόγοι στα σχολεία, ούτε εκπαιδευτικοί, απευθείας η αστυνομία θα έχει στα χέρια της τις επώνυμες καταγγελίες εναντίον μαθητή και θα παρεμβαίνει… Είναι αδιανόητο μια τέτοια δράση, το ρουφιάνεμα μικρών ή μεγάλων μαθητών, να διαφημίζεται ως “πρωτοποριακή δράση” στη μάχη εναντίον του bullying. Όλοι μας γνωρίσαμε περιστατικά εκφοβισμού, πολλοί απαίτησαν και απαιτούν να μπουν ψυχολόγοι στα σχολεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ειδικά την περίοδο αυτή με την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων τα παιδιά βιώνουν πολλαπλάσια την κοινωνική πίεση. Αντί λοιπόν για ευρεία αντιμετώπιση στα σχολεία, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, Κοινωνικών υπηρεσιών, ο δήμος Αργυρούπολης Ελληνικού επέλεξε να βάλει στα σχολεία την αστυνομία για να τιμωρεί με κίνδυνο να προκληθεί επιτάχυνση της βίας και έντασης και ανάμεσα σε γονείς.

Το βίντεο του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στην ιστοσελίδα του στο face book εδώ,  μιλά για τον “Polifimo”, δεν δίνει περισσότερα στοιχεία ενημερώνοντας πως θα δοθούν στοιχεία σε ύστερο χρόνο. 

Πρόκειται στην ουσία για ένα “μνημόνιο συνεργασίας” που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο ανάμεσα στον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο με σκοπό την καταγραφή επώνυμων καταγγελιών από γονείς για περιστατικά εκφοβισμού ανηλίκων στα 56 σχολεία του δήμου. Πρόσβαση στις επώνυμες καταγγελίες θα έχει η αστυνομία και οι υπηρεσίες του δήμου που θα παρεμβαίνουν ανάλογα. Το Polifimos προέρχεται από τις λέξεις Police On Line Information For Inhibiting Misconduct On Schools.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε για το σύστημα πως με τη δύναμη της αστυνομίας θα προκύψει ένας “γίγαντας που θα βλέπει όσα πρέπει να δει”…Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από τους δασκάλους ή καθηγητές, ούτε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *