Στον όμιλο Banijay Group η Endemol

Η εξαγορά της Endemol από τον όμιλο Banijay προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή media. Ο γαλλικός όμιλος μετά από αυτήν την αγορά, καθίσταται ο μεγαλύτερος παραγωγός ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου στον κόσμο με έσοδα κοντά στο ένα δισεκ. δολάρια! Η έκρηξη του ομίλου έγινε πριν τρία χρόνια, με την συγχώνευση του με τη Zodiak Media, με αποτελέσμα να αποκτήσει έναν κατάλογο περιεχομένου με περισσότερες από 22.000 ώρες σε όλα τα είδη προγράμματος.

Το 50% του περιεχομένου του προέρχεται από ανεξάρτητους παραγωγούς και δίκτυα και τα δικαιώματα διανομής τα έχει η Banijay. Η εξαγορά του ομίλου της Endemol ανακοινώθηκε το 2019 και σύμφωνα με τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις πρόκειται για εξαγορά μαμούθ αξίας 2,2 δισ. δολαρίων και ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Με αυτήν αυξάνεται ο κατάλογος περιεχομένου του γαλλικού ομίλου σε 85.000 ώρες, ενώ θα διαθέτει πλέον και αλυσίδα εταιρειών παραγωγής.

Η Banijay δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις ΗΠΑ, την Ασία, την Ινδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Διαθέτει τον  μεγαλύτερο κατάλογο παιχνιδιών reality που με την εξαγορά της Endemol θα διευρυνθεί περαιτέρω με τα γνωστά Big Brother και MasterChef.

Πηγή: Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση (www.digitaltvinfo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *