Στον χάρτη με τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων η μήνυση Σαμαρά κατά Βαξεβάνη

vaxevanisΑπό το documentonews

Στον χάρτη με τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων κατά δημοσιογράφων σε ολόκληρη την Ευρώπη προστέθηκε και η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εναντίον του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

«Την περασμένη εβδομάδα ο Βαξεβάνης ανήρτησε ένα “meme” στο Twitter με το οποίο κατηγορούσε τον πρώην συντηρητικό ηγέτη ότι ψεύδεται αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Ο Σαμαράς βρίσκεται ανάμεσα στους 10 πολιτικούς που κατηγορούνται από τον εισαγγελέα ότι λάμβαναν μίζες από τον Ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό σε αντάλλαγμα προνομιακής μεταχείρισης», γράφει στην ανάρτηση του το Παρατηρητήριο για την Ελευθερία των ΜΜΕ.

Παράλληλα φιλοξενεί και την δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη μετά την μήνυση του πρώην πρωθυπουργού. «Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας ακόμη και ψέματα. Με την έννοια αυτή ο Αντώνης Σαμαράς είναι δικαιολογημένος να λέει ψέματα για να βγει από τη δύσκολη θέση».

Το Παρατηρητήριο για την Ελευθερία των ΜΜΕ, το οποίο φιλοξενεί τον χάρτη, είναι ένα έργο για την καταγραφή απειλών, παραβιάσεων και περιορισμών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μίντια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγχρηματοδοτείται από την Κομισιόν και λειτουργεί υπό την αιγίδα του βρετανικού οργανισμού εκστρατειών και δημοσιεύσεων για την ελευθερία της έκφρασης «Index on Censorship», ο οποίος μάχεται για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ (ECMF).

Leave a Reply

Your email address will not be published.