Στη σκιά Κατρούγκαλου-εργοδοτών η γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ αύριο

edoeap syneleyshΗ πλέον κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στο ξεν.Royal Olympic. Πρακτικά θα είναι η τελευταία γενική συνέλευση του ασφαλιστικού οργανισμού υπό την παρούσα δομή και οργανωτική του αυτοτέλεια ως Ν.Π.Ι.Δ. Κι αυτό γιατί από την 1η Αυγούστου παύει οριστικά η εισροή του εσόδου από το αγγελιόσημο το οποίο αποτελούσε την εργοδοτική εισφορά. Ο ΕΔΟΕΑΠ μένει στον αέρα, μόνο με το 3% των δικών του ασφαλισμένων και χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν(θεσμικά) τίποτε. Η κυβέρνηση θέλει να καλύψει το κενό αυτό, με τον Γ. Κατρούγκαλο να έχει ρίξει ήδη το μπαλάκι σε εργοδότες και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η βάση της περίφημης 3μερούς συνάντησης και των συζητήσεων για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει αν θα ενημερωθούν αύριο τα μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ, είναι πως το “αγγελιόσημο” ως εργοδοτική εισφορά για την υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα άλλο …αγελιόσημο ως εργοδοτική εισφορά για την υγεία. Το πως θα εισπράττεται θα …συζητηθεί.

Ο Γ. Κατρούγκαλος λέει να ενταχθεί σε αυτό το νέο σύστημα και το Internet αλλά πρέπει να πεισθούν οι ιδιοκτήτες των site που σήμερα πληρώνουν ελάχιστους μισθούς και το δέλεαρ Κατρούγκαλου να είναι ο φόρος αυτός η εργοδοτική τους εισφορά δεν τους λέει και πολλά.
Καμία βέβαια κουβέντα να πληρώσουν οι εργοδότες για τους ασφαλισμένους, καμία κουβέντα για ένα ενιαίο ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι άλλοι ιδιοκτήτες, καναλάρχες και εκδότες, λένε, συμφωνούν. Αλλά ο νέος πόρος δεν θα νομοθετηθεί αλλά θα περάσει σε ιδιωτικό συμφωνητικό! Ε, κι αν δεν αποδώσουν αυτά τα σχέδια, όλο και καμιά ασφαλιστική εταιρεία θα θέλει να αγοράσει τους “πελάτες” του ΕΔΟΕΑΠ με αυξημένα εννοείται ασφάλιστρα και χωρίς ανέργους, συνταξιούχους…

Η γενική συνέλευση είναι κρίσιμη αλλά και πάλι οι δημοσιογράφοι-μέλη του ταμείου το πιθανότερο είναι να μην παραβρεθούν σε αυτήν, όπως έγινε και στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Παρακολουθούν αμέτοχοι όσα γίνονται για αυτούς και το μέλλον τους χωρίς αυτούς…

Σχολιάστε