Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα ΔΣ της ΕΠΗΕΑ

γκανάςΑπό τον Σχολιαστή της ΕΠΗΕΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΠΗΕΑ
ΚΟΛΑΦΟΣ για το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ η ενημέρωση στο σώμα από το μέλος της ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ συνάδελφο Αικ. Βασιλείου, που επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί.
Η “παρέα” του Προεδρείου με εκπληκτική προσαρμοστικότητα, δεν μπόρεσε να κρύψει την παρακμιακή εικόνα της συνδικαλιστικής αποσάθρωσης, επινοώντας για άλλη μια φορά μονταρισμένες σκηνές για το έργο, που εξακολουθεί να παίζεται στις πλάτες μας.
Διοικητικός απολογισμός διετίας (2015-2017): μία καρικατούρα και συρραφή επανάληψης προηγουμένων αποτυπώσεων του συρμού και αναπαραστάσεις της κρίσης με χιλιοειπωμένα και επαναλαμβανόμενα στερεότυπα πλοκής.
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς τζόγαρε για άλλη μια φορά με πλαστούς διλημματικούς εκβιασμούς – παίζοντας τα ρέστα του, στην τρομοκρατία της κρίσης…

Σε 10 σελίδες απολογισμού κατά τον Μάρκο Γκανά –Προεδρείο, για όλα έφταιξε η κρίση και η κακιά στιγμή…
Λες και απευθύνονταν σε υπνωτισμένους τηλεθεατές πρωινάδικου που ναυαγούν στους καναπέδες τους…
Ο Μ. Γκανάς – με όρους εργολαβίας διαπραγματεύτηκε πίσω από κλειστές πόρτες τη “σωτηρία” του κλάδου.
Εμφανής η οσφυοκαμψία των διαπραγματευομένων-συναλλασσομένων μιας κάστας οικείων, «που δεν… ευθύνεται για τίποτα!!!»
Το 2013: Στον διοικητικό απολογισμό –success story – είχε διαβεβαιώσει για την οριστική σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος και του πόρου του (αγγελιόσημο) πείθοντας – όπως ανέφερε τον τότε πρωθυπουργό Α. ΣΑΜΑΡΑ & Αντιπρόεδρο Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟ (βλέπε Διοικητικό απολογισμό 2013)
Το 2015: Λίγες μέρες πριν από την ψήφιση της κατάργησης του αγγελιοσήμου και της δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ με την ενσωμάτωση του στο ενιαίο έκτρωμα ΕΦΚΑ δήλωνε: ότι έσωσε και πάλι το αγγελιόσημο – πείθοντας την κυβέρνηση, εργοδότες… και τους θεσμούς!!! (βλέπε διοικητικό απολογισμό 2015)
Λίγους μήνες μετά, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με ομόφωνη απόφαση του κατήγγειλε το ρόλο όλων εκείνων στον Κλάδο «συνδικαλιστών» που ως φαίνεται παζάρεψαν τις ιδιοτέλειες τους … και διορίστηκαν, επ’ αμοιβή για κάθε συνεδρίαση σε συμβουλευτικές επιτροπές του ΕΦΚΑ
ΑΥΛΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Αρ.Πρωτ.234/8-2-17
Προς
Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ
Ενταύθα
Συνάδελφοι,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε, από ανάρτηση στο διαδίκτυο, τον διορισμό σας στην Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΦΚΑ με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστασίου Πετρόπουλου.
Ουδέ ποτέ, όμως παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας, μας ενημερώσατε για την απόφαση σας αυτή, γεγονός που δεν θεωρούμαι τυχαίο. Το κρίσιμο ερώτημα, που σε κάθε περίπτωση ανακύπτει, είναι τι είδους προσφορά υπηρεσιών θα παρέχουν συνδικαλιστές στον υπουργό για μια ολόκληρη 4ετία και μάλιστα επ΄ αμοιβή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι με την παρουσία σας νομιμοποιείτε, εκτός των άλλων, την κατάργηση της αυτοτέλειας των δημοσιογραφικών ταμείων, που υπηρετεί η δημιουργία του ΕΦΚΑ.
Θεωρούμε, επίσης, ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους επιτροπές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου και υπονομεύει το κοινό μέτωπο των δημοσιογραφικών Ενώσεων, το οποίο εκφράζεται με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Ενώσεων και συνεπώς δεν κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Κλάδου, που ελήφθησαν στην Πάτρα,τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη
Η συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή δυστυχώς νομιμοποιεί τις κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν αποδειχθεί μοιραίες για τα δημοσιογραφικά Ταμεία του Κλάδου, αλλά και την κοινωνία.
Η μόνη ανώδυνη κίνηση από την πλευρά σας, είναι να μην αποδεχθείτε τον διορισμό. Σε διαφορετική περίπτωση αντιλαμβάνεστε, ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το ασυμβίβαστο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Σταμάτης Νικολόπουλος Νανά Νταουντάκη

Ως αβανταδόρος κυβερνόντων, γνήσιο φερέφωνο της εργοδοσίας καταγγέλθηκε από: συνδικαλιστικές ενώσεις του Κλάδου, μέλη Διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ (Γ. Αγγέλης, Π. Χριστοδουλίδου) την ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης), και συνδικαλιστικών παρατάξεων του Κλάδου κ.α όταν :
Το κρίσιμο διάστημα παίζοντας το ρόλο του λαγού –εξαπατούσε δηλώνοντας περί «αγωνιστικής ετοιμότητας & επαγρύπνησης του Κλάδου», προκάλεσε την οργή των εκπρόσωπων του Κλάδου, όταν με κυνικότητα ανέφερε ότι: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ξεπερασμένο όπλο του περασμένου αιώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *