Σε θέση μάχης οι τεχνικοί του Alpha μετά την …κατάργησή τους από τον Π.Κυριακόπουλο του ομίλου Βαρδινογιάννη

Όπως κάθε Καλοκαίρι, έτσι κι φέτος κάπως αργοπορημένα λόγω COVID 19 προφανώς, οι καναλάρχες αρχίζουν μια νέα επίθεση σε εργαζόμενους. Με το ελευθέρας Μητσοτάκη για απολύσεις και τις διαβεβαιώσεις πως και ο νόμος θα αλλάξει προς όφελος τους, ο όμιλος Βαρδινογιάννη καταργεί ολόκληρα τμήματα του προσφάτως εξαγορασμένου Alpha. Η ΕΤΙΤΑ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις μετά τις επαφές με τη διοίκηση Alpha όπου έγινε ξεκάθαρο πως η κατάργηση των τμημάτων εξωτερικών συνεργείων και link φέρνει δεκάδες απολύσεις. Η περίφημη “ενοποίηση” με το Star και τις διάφορες θυγατρικές του ομίλου Βαρδινογιάννη στο χώρο της παραγωγής για την οποία προεδιοποιήσαμε τα λογής-λογής όργανα, αρχίζει να συμβαίνει. Η ΕΤΙΤΑ καλει και την ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ για κοινό αγώνα. Όταν πριν περίπου ένα χρόνο συζητιόταν το θέμα της “συγχώνευσης” στην ΕΣΗΕΑ το πλειοψηφικό προεδρείο υποστήριζε πως δεν υπάρχουν ακόμη επιθετικές κινήσεις της εργοδοσίας. Για να δούμε τώρα που υπάρχουν, θα κάνει οτιδήποτε;

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Συνάδελφοι,Όπως ακριβώς πριν τρία χρόνια το STAR έτσι και τώρα η νέα διοίκηση του ALPHA, με ψυχρό και κυνικό τρόπο κλείνει δύο τεχνικά τμήματα (εξωτερικά συνεργεία και Link) αφήνοντας ξεκρέμαστους δεκάδες εργαζόμενους.Αυτές οι μέθοδοι των εργοδοτών που έχουν ως πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την εξαθλίωση των εργαζομένων, είναι σε όλους γνωστές στην καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε.

Όπως έκαναν και στους άλλους τομείς του καναλιού έτσι θα κάνουν και στο κομμάτι των εξωτερικών μεταδόσεων.Οι εξωτερικές μεταδόσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν όχι σαν μέρος του καναλιού αλλά σαν μια π.χ …ανεξάρτητη εταιρεία – εργασιακή γαλέρα στην οποία θα απασχολούνται «ακίνδυνοι – ευέλικτοι» σκλάβοι, εκτός βέβαια κι αν σταματήσουν να έχουν «ενημερωτικές» εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων γίνουν στα πρότυπα της δεκαετίας του 60 με μία παρουσιάστρια που θα διαβάζει την καλοπληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα από ένα κομμάτι χαρτί χωρίς καμία άλλη εικόνα.

Συνάδελφοι, είναι φανερό ότι η Διοίκηση παίζει τα δικά της παιχνίδια στις δικές μας πλάτες, έχοντας τη βεβαιότητα ότι και με αυτόν τον αιφνιδιασμό θα έχει απέναντί της μόνο φοβισμένους και κατατρομαγμένους εργαζόμενους, έτοιμους να δεχτούν τη μοίρα τους χωρίς καμία αντίσταση.Στα πλαίσια αυτής της γνωστής εργοδοτικής τρομοκρατίας, τη Δευτέρα στη συνάντηση που ζήτησε με το προχθεσινό τελεσίγραφο η Διοίκηση του ALPHA, από το σωματείο μας, απλά θα μας ανακοινώσει τον αιφνίδιο εργασιακό θάνατο όλων όσων εργάζονται στα .. δήθεν καταργούμενα eng και links.

Δεν είμαστε μόνοι κι ας ξέρουν ότι έχουμε ισχυρά νομικά και συνδικαλιστικά όπλα για να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ούτε αδύναμοι αλλά ούτε τρομοκρατημένοι όπως νομίζουν.Συνάδελφοι, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε το ξεκίνημα άμεσων κινητοποιήσεων, αν και εφόσον η εργοδοσία επιμείνει στα αντεργατικά της σχέδια. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σωματείο μας αλλά και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του ALPHA δεν θα μείνουμε απαθείς και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Έχοντας στο πλευρό μας την ομοσπονδία μας (ΠΟΣΠΕΡΤ) και το Εργατικό κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ), καλούμε τα συνεργαζόμενα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ σε συστράτευση για τον αγώνα που έρχεται.

Συνάδελφοι, σ’αυτή τη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας που παίρνει όλο και περισσότερο μορφή χιονοστιβάδας για όλα τα κανάλια καθώς η κυβέρνηση δίνει ρέστα με νομοσχέδια και ΠΝΠ για να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τηλεοπτικού τοπίου, θα αντισταθούμε δυναμικά και σκληρά γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν είμαστε μόνοι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Η ΜΟΝΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙ

ΑΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!

Σχολιάστε