Σε αναμονή των τραπεζών οι εργαζόμενοι στο πρώην Mega για τις αποζημιώσεις

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Κατά συνέπεια οι τράπεζες, οι οποίες χωρίς νόμιμο έρεισμα παρακρατούν τα χρήματα που προορίζονται για μισθούς και αποζημιώσεις των εργαζομένων του υπό ειδική διαχείριση παλαιού ΜΕGA, οφείλουν και πρέπει να πράξουν το αυτονόητο. Να αποδώσουν τα χρήματα που προεισέπραξαν με βάση τον εκ του νόμου άκυρο πίνακα κατάταξης δανειστών στην ειδική διαχείριση ώστε, επιτέλους, οι απολυμένοι συνάδελφοί μας να λάβουν, έστω και με καθυστέρηση, τα οφειλόμενα. Δεν υπάρχει πλέον καμία πρόφαση και δικαιολογία.


Υπενθυμίζουμε προς όλους πως οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν τις επιχειρήσεις υπό ειδική διαχείριση, ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων με ευρεία πλειοψηφία καθιστώντας σαφή την βούληση του νομοθέτη να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των τραπεζών.
Συνεπώς, απαιτούμε οι τράπεζες να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα που ανήκουν στους εκατοντάδες απολυμένους συναδέλφους μας και η ειδική διαχείριση να πράξει ό,τι οφείλει να πράξει για την ταχεία διευθέτηση του ζητήματος.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και θα πράξουμε ότι χρειαστεί για να τερματιστεί ο εμπαιγμός των απολυμένων συναδέλφων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *