Πρώτη κίνηση νέου ΔΣ ΕΣΗΕΑ: Ακύρωση απεργίας στην Αυγή!

πρωτοβουλιαΑνακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Το “λευκό” που σπάει απεργίες 

Με το καλημέρα σας στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι παρατάξεις των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης κατάφεραν να συμμαχήσουν στις πλάτες απλήρωτων εργαζομένων.

Ενώ οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Αυγή” ανέμεναν την απόφαση για προκήρυξη της 24ωρης απεργίας που έλαβαν στη γενική συνέλευση τους, ο εκλεγμένος με τη Συσπείρωση Σταύρος Καπάκος, ψήφισε λευκό για την απεργία. Μαζί του συντάχθηκε μετά από “διαβουλεύσεις” με το δίδυμο του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και η Μαρία Αντωνιάδου των Ενωμένων δημοσιογράφων προεδρεύουσα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ακυρώνοντας έτσι την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

με την οποία η ΠΟΕΣΥ είχε κήρυξε την απεργία, αφού δεν έχει συγκροτηθεί το προεδρείο της Ένωσης..

Η συμμαχία ΝΔ-κυβερνητικής Συσπείρωσης φρόντισε να βρεθεί και η νομική κάλυψη για την ακύρωση της απεργίας! Με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ακύρωσε τους εργαζόμενους της «Αυγής» ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ υπακούοντας στην συνδιαλλαγή φρόντισε να στείλει το εξώδικο της ακύρωσης!

Είναι φανερό πως οι δυο παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχουν ήδη συμφωνήσει και συμμαχήσει για τι ακριβώς Ένωση Συντακτών θέλουν. Υποταγμένη σε εργοδότες, κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα στα ΜΜΕ.
Αρκεί να έχουν μαζί το προεδρείο της ΕΗΕΑ. Και αυτό είναι μία προειδοποίηση για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Πήγασο με δύο εβδομάδες απεργιακή δράση.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή κατήγγειλε αυτή την συνδιαλλαγή μέσα στο ΔΣ, απαιτεί και από τα άλλα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν άμεσα και να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αυγή όπως είναι η απόφαση της συνέλευσής τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *