Πρόστιμο 180 χιλιάδες ευρώ στον Alpha για το ριάλιτι The Bachelor 2

Με τρία συνολικά πρόστιμα, ύψους 50, 80 και 50 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα και με τις κατηγορίες της δυσμενούς διάκρισης προσώπων στη βάση του φύλου, παραβίασης διατάξεων περί ισότητας φύλων και προβολής έμφυλων στερεοτύπων, υποβάθμιση προγράμματος και προσβολή προσωπικότητας, το ΕΣΡ “τιμώρησε” τον Alpha με κύρωση ύψους 180.000 ευρώ. Το ριάλιτι που είχε εξαιρετικά χαμηλά νούμερα τηλεθέασης κόστισε σε πρόστιμα συνολικά 280.000 ευρώ!

Επί της ουσίας, η απόφαση του ΕΣΡ, στρέφεται κατά της ίδιας της φιλοσοφίας του ριάλιτι κρίνοντας πως: “ η αναπαραγωγή στερεοτύπων φύλου έγκειται στη διαρκή προσπάθεια των διαγωνιζομένων να κερδίσουν τη συμπάθεια του Εργένη μέσω του τρόπου και των μέσων που χρησιμοποιούν για να τον κατακτήσουν και κυρίως μέσω της εξωτερικής τους εμφάνισης και της σεξουαλικότητάς τους, όπως διαπιστώνεται από τον τρόπο που εμφανίζονται ενδεικτικώς, στα ατομικά και ομαδικά ραντεβού, στις τελετές των ρόδων και στην εναρκτήρια υποδοχή των διαγωνιζομένων”.

Το ΕΣΡ είχε επιβάλλει στον Alpha πέρυσι για το ίδιο ριάλιτι πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Από την πλευρά του σταθμού υποστηρίχθηκε πως οι κατηγορίες που αναφέρονται από το Συμβούλιο αποτελούν “γενικόλογες αναφορές” που δεν συνδέονται με συγκεκριμένα σημεία των εν λόγω επεισοδίων, ότι το ΕΣΡ ερμηνεύει το περιεχόμενο του παιχνιδιού, ότι δεν υπάρχει προσβολή προσωπικότητας του τηλεθεατή γιατί δεν υπ΄άρχουν χαρακτηρισμοί και δεν υπάρχει “ένα ελάχιστο αντικειμενικό κριτήριο καθορισμού της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *