Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για “εθελούσιες απολύσεις” στην “Αυγή”

Η “Αυγή” όπως κι άλλες εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστοσελίδες και περιφερειακά κανάλια, περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την “επιστροφή” των ασφαλιστικών εισφορών του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ τα έτη 2017-2020 λόγω …Covid19. Η επιδότηση και τα διάφορα προγράμματα στ΄ηριξης φαίνεται πως δεν αρκούν για την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδας. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιοκτήτης της μιντιακής εταιρείας που εκδίδει την “Αυγή” και κατέχει τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και το left.gr αφού ενοποίησε όλα τα ΜΜΕ σε μια εταιρεία, ανακοίνωσε πρόγραμμα “εθελούσιας εξόδου” για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα με μπόνους την άμεση πληρωμή 28 μισθών. Το πρόγραμμα αφορά σε όσους

έχουν συμπληρώσει ήδη μια 5ετία εργασίας στην εφημερίδα και βρίσκονται 5 χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως “Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της”, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το μέλλον έκδοσης του καθημερινού φύλλου! Αναφέρει ακόμη ότι “Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Στόχος είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η ΑΥΓΗ επέλεξε να μην αξιοποιήσει ουδεμία από τις αντεργατικές προβλέψεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν”.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδα προχωρούν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το πρόγραμμα αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Αξίζει πάντως να συζητηθεί πως κανείς από τους εκπροσώπους δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις της ιδιοκτησίας και της διοίκησης της εταιρείας, αντιθέτως ανέμεναν εδώ και ένα χρόνο επίσημα απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν για την αναμόρφωση των ΜΜΕ και το πρ΄όγραμμα αναδιάρθρωσης.

1 comment for “Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για “εθελούσιες απολύσεις” στην “Αυγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *