Προειδοποίηση λογοκρισίας μετά από καταγγελία οργάνωσης για λογοκρισία!

Με το που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του prin.gr η ανακοίνωση της οργάνωσης νΚΑ ενάντια στη λογοκρισία των τελευταίων ημερών στα “κοινωνικά δίκτυα” και το facebook, η εφημερίδα έλαβε στη σελίδα της προειδοποίηση λογοκρισίας, με το γνωστό τρόπο. Γράφει το ΠΡΙΝ: “Και πάνω που δημοσιεύσαμε αυτή την καταγγελία της @neolaiaKA για απόπειρα φίμωσης μας ειδοποίησε η επιτροπή λογοκρισίας της πλατφόρμας ότι ενδέχεται να διαγράψουν και τη σελίδα του Πριν στο fb για ποστ που τάχα… “παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας”./ Το κείμενο προειδοποιητικής λογοκρισίας αφορούσεν φυσικά τον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση της νΚΑ

Η λογοκρισία των τελευταίων ημερών σχετικά με αναρτήσεις για τον απεργό πείνας Δ.Κ επεμβαίνει σε πληθώρα σελίδων και λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα που μιλούν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μέσα στην πανδημία, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα βγαίνει στους δρόμους, αμφισβητώντας και απονομιμοποιώντας τις πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης, ο φόβος δείχνει να αλλάζει στρατόπεδο και η κυβέρνηση βλέπει την οργή όλο και μεγαλύτερου τμήματος του πληττόμενου λαού να μεγαλώνει.

Ο κυβερνητικός έλεγχος και η καταστολή έχουν εξαπλωθεί σε γειτονιές, σχολές και φυσικά και στην πληροφόρηση, στα ΜΜΕ, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Προσπαθούν να φιμώσουν αγωνιστές/τριες του κινήματος, με ιδιαίτερη στοχοποίηση προς τις δυνάμεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς,  την ίδια στιγμή που παιδοβιαστές και όσοι-ες τους συγκαλύπτουν πέφτουν στα μαλακά. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει!

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο των κοινωνικών δικτύων ως  πεδίων κερδοφορίας για κεφαλαιοκράτες και ως μέσα ελέγχου του κόσμου μέσα από τις σχέσεις ιδιωτικών συμφερόντων και κυβερνήσεων. Η ψευδεπίγραφη «ελευθερία λόγου» και «δημιουργίας» κρύβει από πίσω της παραβίαση και κλοπή προσωπικών δεδομένων, λογοκρισία και εκμετάλλευση.

Αντιθέτως, παρεμβαίνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αξιοποιούντας τα με τα όρια που έχουν ώστε να ακουστεί μια άλλη φωνή, η φωνή των εργαζόμενων, η φωνή της νεολαίας, η φωνή των νέων επαναστατών-κομμουνιστών που μάχονται για μια άλλη κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι κατ ‘εξακολούθησιν προσπάθειες φίμωσης της παρέμβασής μας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και όχι μόνο) δε μας σταματά.  Η καθημερινή μας παρουσία και δράση σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, γειτονιές είναι το πραγματικό πεδίο παρέμβασής μας, όσες σελίδες και προσωπικά προφίλ μπλοκάρουν και λογοκρίνουν. Όσο εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, το ίδιο δυναμική θα είναι και η απάντηση της δικής μας πλευράς.

Την ώρα που οι μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες, με κρατικό χρήμα εξαπολύουν καθημερινά την κυβερνητική -και αστική- προπαγάνδα με στόχο να ηγεμονεύσουν στο δημόσιο λόγο, οφείλουμε να δυναμώσουμε τις εστίες αντιπληροφόρησης σε κάθε διαδικτυακό ή έντυπο μέσο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε τη σελίδα μας με προσκλήσεις – κοινοποιήσεις – σχόλια και εγχειρήματα ενημέρωσης που στηρίζουμε όπως η εφημερίδα ΠΡΙΝ και η ιστοσελίδα https://prin.gr, η καμπάνια Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη καθώς και για τα τελευταία νέα της οργάνωσής μας, τα σχόλια και τις ανακοινώσεις, την ιστοσελίδα μαςhttps://nka.gr και τον λογαριασμό μας στο Twitter @neolaiaKA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *