Πολιτική απόφαση η “απόσυρση” ΣΥΡΙΖΑ από τα media

Στο ζοφερό τοπίο για την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία αυτή την περίοδο, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να περιορίσει την εμβέλεια των ΜΜΕ του, καταδεικνύοντας στην πράξη πως ουδόλως το ενδιαφέρει η πολυφωνία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Η απόφαση να κλείσει η καθημερινή έκδοση της Αυγής αποφεύχθηκε (προσωρινά;), όπως είναι ήδη γνωστό, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Αντιδράσεις που προκλήθηκαν μόνο από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δημοσιογράφων της και χρησιμοποιήθηκαν στο εσωκομματικό παιχνίδι του κόμματος.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει –λέει– σε εξυγίανση της εφημερίδας.

Πρακτικά, προαναγγέλλει απολύσεις, ενώ είναι έτοιμος να απαλλαγεί και από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μίνι “εθελούσια έξοδο” και στο ραδιόφωνο αλλά στο …βάθος υπάρχει το ενδιαφέρον να δοθεί σε “επενδυτή” ο οποίος φέρεται να έχει σχέδια επέκτασης μετά την αγορά ιστορικής εφημερίδας.

Η κίνησή του ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθεί από τα μέσα ενημέρωσης, όπως έκανε και το ΚΚΕ την περίοδο των μνημονίων, δεν είναι διόλου άσχετη με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή απόσυρσης από την ιδεολογική μάχη που διεξάγεται στον χώρο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *