Ποιός κατασκεύασε fake βίντεο με γεμάτη την Παραλία Θεσσαλονίκης;

Στην επάνω εικόνα οι στύλοι της Παραλίας όπως είναι, στην κάτω όπως παρουσιάστηκαν στο κατασκευασμένο βίντεο!

Τα ερωτήματα μετά την απόφαση για λουκέτο στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, ένας χώρος 5 χιλιομέτρων, πλάτους 50 μέτρων, με βάση ένα βίντεο που “έδειχνε” συνωστισμό σε αυτήν, είναι πλέον τεράστια. Από χθές το βράδυ, ειδικοί της εικόνας αποδομούν το κατασεκυασμένο-fake βίντεο με επιχειρήματα. Και το ερώτημα παραμένει. Από ποιό κέντρο ελέγχου κατασκευάστηκε το fake βίντεο; Ποιός το διαμοίρασε στα ΜΜΕ; Ποιά δημοσιογραφικά στελέχη αποδέχθηκαν να παίξουν το ρόλο του λαγού και να το μεταδώσουν χωρίς ούτε ερώτηση, ούτε έλεγχο; Αποδέχονται τα στελέχη αυτά την ευθύνη να μετατρέπονται σε εργαλεία της κυβέρνησης ώστε να περάσει νέα αντιδημοκρατικά μέτρα ολοκληρωτισμού;

H μέθοδος κατασκευής είναι γνωστή, αντιγράφω από τον Σωτήρη Χατζηστρατή στο face book: <<Το κόλπο να εμφανίζεται μέγα πλήθος είναι γνωστό εδώ και χρόνια: Χρησιμοποιείς τηλεφακό με μεγάλο ζουμ, χρησιμοποιείς όλο το ζουμ και με αυτό τον τρόπο συμπιέζονται οι αποστάσεις και φαίνεται κάτι που βρίσκεται 1, 2, 3 χμ μακριά, να είναι δίπλα (και έτσι όλος ο κόσμος πχ στην παραλία εμφανίζεται να είναι κολλητά ο ένας στον άλλο, και άς έχουν απόσταση 20, 40, 50 μέτρα μεταξύ τους)>>.

Γράφουν και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης:

Chris Avramidis:

Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και πλάτος 50μ. Χθες ήταν η πρώτη μέρα μετά από μια βδομάδα συνεχούς βροχής στην πόλη. Σε κανονικές συνθήκες θα είχε πολλές χιλιάδες κατοίκους. Βγήκαν κάποιες δεκάδες και μάλιστα τηρώντας αποστάσεις και μέτρα ασφάλειας και πολύ καλά έκαναν καθώς είναι ο μόνος ασφαλής (λόγω μεγέθους) χώρος στην πολύ για να αθληθείς και να περπατήσεις χωρίς συνωστισμό. Κι όμως εδώ και δυο μέρες τα ΜΜΕ έχουν μετατρέψει την Παραλία σε πρώτη γραμμή του πυρός εμπόλεμης ζώνης για να μας πείσουν ξανά για την επόμενη δέσμη μέτρων. Αν ψάχνουν πραγματικά να βρουν συνωστισμό ας πάνε στην teleperformance και στο εργοαστασιο της Bic.

Την ίδια ημέρα!

Ο Kostas Fontalis

1) Η γεμάτη παραλία Θεσσαλονίκης είναι μοντάζ.
«Όταν κάνεις αρκετό ζουμ (πχ 400mm σε FF), πόσο μάλλον σε κάμερα με μικρό αισθητήρα ή κλειστό διάφραγμα, τότε συμπιέζεις σε ένα κάδρο οποιονδήποτε περπατάει σε μια ευθεία 2km.»
2) Άφησαν μια πόλη χωρίς ελεύθερους χώρους και μετά κατηγορούν τους πολίτες που πηγαίνουν στον μόνο ελεύθερο χώρο που έχει απομείνει, να κάνουν την επιτρεπόμενη γυμναστική.
3) Για του λόγου το αληθές. Θέλω να κάνω ποδήλατο σήμερα. Πρέπει να κάνω για να είμαι υγιής.
Είναι και νόμιμο. Θα στείλω μήνυμα και στο κράτος. 
Που ακριβώς να πάω χωρίς να με πατήσει αμάξι?
Δεν υπάρχει ούτε ένας ποδηλατόδρομος που να μπορείς να κάνεις ποδήλατο συνεχόμενα για πάνω από 457 μέτρα

ΥΓ Ποιος έδωσε εντολή για το πείραγμα του βίντεο? Ποιον συμφέρει να ασχολούμαστε με την ατομική ευθύνη, αντί να λέμε για το σκανδαλώδες νούμερο των 215 διαθέσιμων Εντατικών (ΜΕΘ)?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *