Ποινές φυλάκισης για “απόπειρα βίας” κατά δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη

Πρώτες «καμπάνες» στη Λέσβο για «απόπειρα βίας» κατά δημοσιογράφων διαβάζουμε stonisi. Από έξι μήνες φυλακής σε δυο άτομα τα οποία είχαν επιτεθεί στο δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ επειδή κάλυπτε τα επεισόδια στην Προκυμαία τον Μάιο του 2018

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ο καθένας,με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν σήμερα σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, δυο πολίτες, ο ένας κάτοικος Μυτιλήνης και ο άλλος κάτοικος Κάπης για τα όσα έπραξαν σε βάρος του δημοσιογράφου Θράσου Αβραάμ στις 3.5.2018. Κι ενώ ο τελευταίος κάλυπτε τα όσα συνέβαιναν μπροστά στο Τελωνείο της Μυτιλήνης, στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε κατά της επίσκεψης του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

Και οι δυο καταδικάστηκαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας ενώ απηλλάγησαν από τις κατηγορίες της εξύβρισης λόγω παραγραφής.Τις μαρτυρίες τους στη δίκη κατέθεσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μυρσίνη Τζινέλλη και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργος Παγούδης που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των τότε συμβάντων.Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Στρατής Πέτρου εκπροσωπώντας τον κ.Αβραάμ

Επίσης ο εκ των κατηγορουμένων Μιχάλης Ανδριάνης αντιμετώπιζε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης αλλά πριν την έναρξη της δίκης προέβη σε δήλωση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Αβραάμ να αποσύρει τη σε βάρος του μήνυση όσον αφορά και μόνο την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδριάνης δήλωσε τα παρακάτω τα οποία παρέδωσε ενυπόγραφα στον κ. Αβραάμ:«Εγώ ο Μιχάλης Ανδριάνης του Μιχαήλ κάτοικος Μυτιλήνης δηλώνω ότι ανακαλώ όλες τις δημόσιες αναφορές και χαρακτηρισμούς στους οποίους είχα προβεί κατά καιρούς σε βάρος του Θρασύβουλου Αβραάμ τόσο μέσω του διαδικτύου όσο και κατά το συμβάν που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πορείας της 3.5.2018 και οι οποίες ήταν βλαπτικές για την τιμή και την υπόληψη του. Δηλώνω επίσης ότι τον σέβομαι και υπολήπτομαι το Θρασύβουλο Αβραάμ ως άτομο και ως επαγγελματία δημοσιογράφο».

Ας σημειωθεί ότι η σημερινή δίκη είναι η πρώτη που έγινε για τα όσα συνέβησαν σε βάρος δημοσιογράφων από ομάδα πολιτών την περίοδο 2017 – 2019. Στο σύνολο τους έχουν αναβληθεί πολλές φορές ενώ πολλές από τις κατηγορίες που αρχικά είχαν απαγγελθεί σε βάρος τους παραγράφηκαν στη βάση του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστικών πινακίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *