Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ

Χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ δίνει η πρόσφατη ένταξη των επιχειρήσεων μίντια στις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τους εργοδότες να έχουν πλέον το δικαίωμα να αναστέλλουν συμβάσεις και να προχωρούν σε λουκέτα χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση προς το προσωπικό τους. Με στόχο να συγκεντρωθούν όλα τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην ιστοσελίδα του συνδικαλιστικού σχήματος “Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” αναρτήθηκε η το κείμενο για τη δημιουργία “Παρατηρητηρίου”, που απευθύνεται σε όλους τοτς εργαζόμενους των ΜΜΕ. Οι καταγγελίες αποστέλλονται στο mail: metopoanatropisstamme@gmail.com

Δημιουργούμε το «Παρατηρήτηριο εργοδοτικής επίθεσης» στα ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι «Μένουν Ενεργοί» μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και στην πανδημία του εργασιακού εφιάλτη που άρχισε.

Οι άνθρωποι της πραγματικής ενημέρωσης προστατεύουμε τον εαυτό τους αλλά στεκόμαστε και δίπλα στους συναδέλφους τους, στους απολυμένους, τους ανέργους, σε όσους στερούνται μισθούς, σε όσους στερούνται βασικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. 

Στεκόμαστε όρθιοι και ενεργοί, βγαίνουμε από την καραντίνα της φίμωσης και της λογοκρισίας, ενημερώνουμε, αποκαλύπτουμε, είμαστε στο δρόμο και στο ρεπορτάζ. Ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στο αντιδημοκρατικό κρεσέντο της καθολικής απαγόρευσης, «κυκλοφορώντας» άμεσα όλες τις ειδήσεις.

Οι επιχειρήσεις ΜΜΕ εντάχθηκαν στο καθεστώς των επιχειρήσεων που ζημιώνονται από την πτώση τζίρου λόγω πανδημίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναστείλουν συμβάσεις χωρίς πληρωμή μισθών ως τις 30 Απριλίου. Με δεδομένη την ήδη εφιαλτική εργασιακή πραγματικότητα στο χώρο των media, η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί ανεξέλεγκτη ασυδοσία από ορισμένους τους εργοδότες. 

Μένουμε ενεργές και ενεργοί, δημιουργούμε το Παρατηρητήριο εργοδοτικής επίθεσης στα ΜΜΕ, στα όσα δικαιώματα είχαν απομείνει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους απασχολούμενους, τους συμβασιούχους, τους ανέργους, όλους τους ανθρώπους των μίντια να καταγγέλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο mail : metopoanatropisstamme@gmail.com

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου».

Να δώσουμε όλοι μαζί, όρθιοι και ανεργοί και αυτή τη μάχη, να μη χαθούν με πρόσχημα την πανδημία όλα τα εργασιακά δικαιώματα μας. 

Με πρωτοβουλία της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στα ΜΜΕ» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *