Παραίτηση Γαμπρίτσιου, η Digea εν μέσω κρίσης μετόχων της

digitvΗ αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσιου διευθύνοντος συμβούλου της Digea προκάλεσε απορίες. Κι όμως η κατάσταση στην εταιρεία δεν είναι ρόδινη. Η αποστολή εξώδικου από τη Digea προς έναν μεγαλομέτοχο του παρόχου δικτύου, της «Τηλέτυπος» του Mega που κατέχει το 16% της Digea, με το οποίο ζητούνταν να αποπληρωθούν τα ενοίκια, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το Mega δεν πληρώνει τους τελευταίους έξι μήνες και η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκάλεσε μεγάλο ντόρο. Λίγες μέρες μετά ο Γιώργος Γαμπρίτσιος άφησε στη μέση το σχεδιασμό που έτρεχε και υπέβαλλε την παραίτησή του.

Στη θέση του ανέλαβε ήδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας ο Νίκος Μαστοράκης, μέλος του ΔΣ της Vodafone έως και το 2015. Υπό τον Γ. Γαμπρίτσιο η Digea είχε αναπτύξει άριστη σχέση με την ΕΡΤ σε θέματα ανάπτυξης του δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος με εμπειρία στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στην ιδιωτική αγορά, θα έχει σίγουρα να αντιμετωπίσει προκλήσεις. Με μεγαλύτερη από όλες τις σχέσεις ανάμεσα στους μετόχους της Digea …

Ήδη η εταιρεία ζητά ενοίκια ενός εκατ. ευρώ από το Μega ενώ έχει να αντιμετωπίσει τη μείωση των εσόδων τους από το λουκέτο των περιφερειακών καναλιών. Η πρόθεση της να αυξήσει το ενοίκιο στα υπόλοιπα κανάλια που μοιράζονταν την ίδια συχνότητα με όσα έκλεισαν, προκαλεί αντιδράσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.