Παρέμβαση σφήνα στην ΕΣΗΕΑ για τους προλετάριους των sites

Images of CNN Newsroom photographed on July 15, 2011 in Atlanta, GA. Photo by John Nowak/CNN

Έξι συνδικαλιστικές ενώσεις τεχνικών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρεμβαίνουν για τους εργαζομενους-πολυεργαλεία στα διαδικτυακά sites, ζητώντας και από την ΕΣΗΕΑ να ασχοληθεί και αυτή με το ζήτημα.

Η καταγγελία τους:

Συνάδελφοι! Πολλές φορές στο παρελθόν οι Ενώσεις μας έχουν απευθυνθεί σε κυβερνητικούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα siteζητώντας να μπει επιτέλους μια τάξη.  Οι ιδιοκτήτες των μέσων αυτών χρησιμοποιούν εργαζόμενους-πολυεργαλεία χωρίς καμιά εξειδίκευση, οι οποίοι αναγκάζονται να παίζουν τον ρόλο του δημοσιογράφου, του τεχνικού ή κ.α.


Είναι γνωστό πως στο χώρο αυτό ανθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση όσο αφορά τις αποδοχές, αλλά τα 12ωρα όσο αφορά τις ώρες εργασίας και οι μισθοί πείνας.  Είναι ενδεικτικό πως σε μεγάλο ειδησεογραφικό θέμα των τελευταίων ημερών, δεκάδες εργαζόμενοι των site βρέθηκαν στην Ευελπίδων και με κινητά, τάμπλετ και άλλα μέσα μπήκαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία των καναλιών φθάνοντας στο σημείο να κάνουν μέχρι και ερωτήσεις παριστάνοντας τους δημοσιογράφους.  Μάλιστα σε μια ερώτηση μέλους των Ενώσεών μας σε έναν από αυτούς αν είναι τεχνικός οπερατέρ ή δημοσιογράφος, εκείνος απάντησε πως είναι απλά… δικηγόρος.
Μπροστά σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι Ενώσεις μας καλούν την Κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας, του Υπ. Εργασίας αλλά και του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να προστατεύσουν τους επαγγελματίες εργαζόμενους του κλάδου μας για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο αυτό.  Επίσης καλούμε το συνεργαζόμενο σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αλλά και τα άλλα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό κινήσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.

Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.

Ε.Τ.Ε.Ρ.

Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ

Leave a Reply

Your email address will not be published.