Παρέμβαση αρμόδιου υπουργού, άγνοια νόμου για το ΕΣΡ!

Ανάμεσα στις οργισμένες αντιδράσεις για την προβολή της χυδαίας, εγκληματικής φράσης του Αντώνη Αλεξανδρίδη στην απευθείας μετάδοση του ριάλιτυ Big Brother στο 24ωρο streaming του ΣΚΑΙ, βρίσκεται και η αντίδραση του αρμόδιου υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Αντίδραση που υπήρξε μετά τον καταιγισμό στα social media, χθές αργά το βράδυ. Ανακοίνωσε πως ζήτησε (έδωσε εντολή;) από το ΕΣΡ την “άμεση διερεύνηση” του “χυδαία σσεξιστικού περιεχομένου”. Και έδειξε δημόσια πως ως αρμόδιος υπουργός, δεν γωρίζει το νόμο!

Δεν γνωρίζει δηλαδή πως το όργανο που έχει ξεχάσει τι σημαίνει έλεγχος τηλεοπτικού προγράμματος και βρίσκεται σε γενική ανυπαρξία, δεν έχει την αρμοδιότητα εκ των ισχυόντων νόμων να ελέγξει το περιεχόμενο του live streaming στο Διαδίκτυο. Άγνοια; Δύσκολο να το πει κάποιος αυτό, μάλλον εσπευσμένη απόπειρα να δείξει πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο δημόσιο αίσθημα, για να προλάβει κι αυτή να δείξει πως κάτι κάνει…

Το πραγματικό πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται στο αν το ΕΣΡ έχει ή δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει, όλο και κάποιο παράθυρο θα βρεθεί μετά την “εντολή” υπουργού. Το πρόβλημα είναι πως ο ΣΚΑΙ επέλεξε με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια τους παίχτες, προσδοκώντας να προκαλέσει με τις απόψεις τους. Για την τηλεθέαση φυσικά. Η αποπομπή του Α.Α από το Big brother δεν λύνει απολύτως τίποτε. Αύριο θα είναι ένας άλλος προκλητικός παίκτης που με χυδαιότητα θα προκαλέσει ανάλογες αντιδράσεις, αυτές που χρειάζεται το κανάλι.

Το ζήτημα είναι αν ένας τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει σε δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες έχει το δικαίωμα (της αγοράς) να επιλέγει παίκτες -ρόλους, τον ρατσιστή, τον ομοφοβικό, τον γυναικά, τον τραμπούκο, με αρχικό στόχο να προσφέρει κανιβαλικό θέαμα.

Το ζήτημα είναι το ίδιο το reality και η εξέλιξη του στην τηλεόραση ενάντια στο οποίο οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *