Ο όμιλος Βαρδινογιάννη “παραιτεί” τους τεχνικούς του Alpha και τους στέλνει στη θυγατρική του Star

Άρχισαν τα (κανονικά) όργανα στον Alpha, αυτά για τα οποία ανησυχούσαν ένα χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι αλλά είχαν τους “εκπροσώπους” δημοσιογράφους συνδικαλιστές εντός και εκτός καναλιού να “διαβεβαιώνουν” ότι τουλάχιστον έχουμε τους μισθούς μας! Αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Alpha από την Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη με όλους τους τύπους, η διοίκηση του ενιαίου τηλεοπτικού συγκροτήματος “παραιτεί” 140 τεχνικούς του καναλιού και τους στέλνει να εργαστούν στην Green Pixel, θυγατρική του Star. Εκεί που πήγαν κι άλλοι τεχνικοί του καναλιού Βαρδινογιάννη, όπου φυσικά δεν ισχύει η Συλλογική Σύμβαση της ΕΤΙΤΑ (μέσω ΟΜΕΔ), ούτε και οι όροι εργασίας τηλεοπτικών αδειούχων σταθμών. Θυμόμαστε τον πρόεδρο του ΕΣΡ να δηλώνει πως ακόμη δεν έγινε καμία ενέργεια, άρα δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης! Ε, τώρα η ενέργεια έγινε. Όπως καταγγέλλειη γενική συνέλευση τεχνικών του Αlpha (παρακάτω η ανακοίνωση), η διοίκηση καλεί τους τεχνικούς, έναν-έναν, σε δωματιάκια απομόνωσης, για να εξασφαλίσει τη συναίνεση της παραίτησής τους! Η ΕΤΙΤΑ καλεί όλους τους τεχνικούς ων καναλιών σε συμπαράσταση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ALPHA

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του ALPHA που πραγματοποιήθηκε στις 26/01/2020 αποφάσισε παμψηφεί τα ακόλουθα:

  1. Απορρίπτουμε την απαράδεκτη πρόταση της Διοίκησης του ALPHA περί παραίτησής μας και πρόσληψης στην εταιρεία GREEN PIXEL. Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας.
  2. Καταδικάζουμε την τακτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Σταθμού φωνάζοντας ατομικά έναν-έναν εργαζόμενο στο γραφείο προσωπικού. Καμαράκια και απομονώσεις συναδέλφων δηλώνουμε ότι στο μέλλον δεν θα τα ανεχτούμε.
  3. Οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία επιθυμεί να έχει μαζί μας η Διοίκηση, θα πρέπει να γίνει μέσω διαβούλευσης που θα μετέχουν, το σωματείο μας, η νομική του υπηρεσία, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όπως ορίζεται από το Νόμο. Άλλωστε οι όποιες αποφάσεις για τα εργασιακά θέματα που μας αφορούν παίρνονται πάντα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Έτσι θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και τώρα.
  4. Δίνουμε εντολή στο σωματείο μας την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. να ξεκινήσουν άμεσες κινητοποιήσεις, αν η Διοίκηση του ALPHA δε σεβαστεί την απόφασή μας και αρχίσουν και πάλι οι ατομικές κλήσεις στο γραφείο προσωπικού. Όλοι εμείς, μαζί με το σωματείο μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.), την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) αλλά και με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Ε.Κ.Α.) είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε τις δουλειές μας και τα δικαιώματά μας.

Τέλος, καταγγέλλουμε σε όλους τους τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και στους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς, τις ενέργειες της Διοίκησης του ALPHA και ζητάμε τη συμπαράστασή τους γιατί αφορά τους πάντες.

Σχολιάστε