Ο μοναχικός αγώνας εργαζομένων στο Open

Με στάσεις εργασίας και τους δημοσιογράφους στο πλευρό τους συνεχίζουν τον μοναχικό τους αγώνα οι τεχνικοί του Open. Η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε 21 απολύσεις, διαμηνύοντας πως μπορούν να απασχοληθούν σε εταιρεία παραγωγής υπερεργολαβίας. Χωρίς δηλαδή δικαιώματα. Στον Alpha απολύθηκαν άλλοι 38 τεχνικοί-μετακινήθηκαν επίσης σε εξωτερική εταιρεία χωρίς δικαιώματα, χωρίς σύμβαση. Οι τεχνικοί του Open δίνουν έναν μοναχικό αγώνα με νέα στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή, καλώντας τους συναδέλφους τους για συμπαράσταση. Στον Alpha πάλι η στάση εργασίας αναβλήθηκε για “εθνικούς λόγους” και οι απολύσεις φυσικά πέρασαν…Διαβάζουμε την ανακοίνωση των τεχνικών του Open και το ψήφισμα συμπαράστασης των δημοσιογράφων. Η δε ΕΣΗΕΑ έχει συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς…

Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί του OPEN, μετά από την χθεσινή πρώτη μας δυναμική αντίδραση στις άδικες και απαράδεκτες απολύσεις των συναδέλφων μας διαμηνύουμε:

Σήμερα δώσαμε ένα δυνατό μήνυμα και δεν βγήκε ζωντανό πρόγραμμα στο OPEN. Όπως δυναμικά αρχίσαμε τον δίκαιο αγώνα μας, έτσι και θα τον συνεχίσουμε κλιμακώνοντας μάλιστα τις κινητοποιήσεις μας.

– Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση και καμία μετακίνηση προσωπικού σε άλλη εταιρεία.

-Ας καταλάβει η διοίκηση ότι δεν εκβιαζόμαστε και δε φοβόμαστε κανέναν γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τις δουλειές μας και τις ζωές μας.

-Τις άστοχες οικονομικές ενέργειες των διοικούντων να τις πληρώσουν οι ίδιοι και όχι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του καναλιού.

-Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας από όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των Μ.Μ.Ε.

-Ζητάμε από το σωματείο μας  να οργανώσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Συνάδελφοι του OPEN.

Συνάδελφοι όλων των καναλιών.

Συστρατευτείτε στον αγώνα μας. Αύριο θα είσαστε και εσείς στην ίδια θέση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ OPEN TV

Εμείς οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του OPEN , μέλη της ΕΣΗΕΑ ( και μη μέλη), δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους 21 απολυμένους συνάδελφους μας εικονολήπτες και ηχολήπτες . Ενόψει των κινητοποιήσεων των συναδέλφων – τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG καλούμε την ιδιοκτησία του Σταθμού να επανεξετάσει την στάση της και να αποδείξει όπως έχει κάνει στο παρελθόν ότι διαθέτει το θάρρος να προβεί σε κινήσεις ικανές να επαναφέρουν την εργασιακή ειρήνη.

Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό που επιθυμεί να έχει ενημερωτικό πρόσωπο και σέβεται τον τηλεθεατή -πόσο μάλλον σε στιγμές δύσκολες για την χώρα όπου η Ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ είναι ΌΛΟΙ Τεχνικοί Και Δημοσιογράφοι οι οποίοι διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης. Οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που χάνουν την δουλειά τους , είναι εκείνοι που μαζί με τους δημοσιογράφους βρίσκονται με ζήλο, πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων ,αψηφώντας κινδύνους, κούραση και ωράρια … Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την προσφορά τους, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του. Καλή θέληση και διάλογος είναι στοιχεία ικανά να δώσουν διέξοδο. Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *