Ο «κομμένος» ανταποκριτής και το … περίεργο βασίλειο της Δανιμαρκίας στην ΕΡΤ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Τόσο που εύλογα γεννώνται ερωτηματικά ως προς το τι σάπιο υπάρχει στο εκεί βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αναρωτιέται κανείς: Πως γίνεται να απορρίπτεται -επί δύο συναπτές φορές, μάλιστα- η υποψηφιότητα ενός δημοσιογράφου, ο οποίος επί δύο δεκαετίες υπηρέτησε την ΕΡΤ ως ανταπορκτικής της στο εξωτερικό; Ειδικότερα, στη Μόσχα. Αραγε, δεν θα έπρεπε να προτιμηθεί και να προσληφθεί εκείνος, ο οποίος διαθέτει μια τόσο μεγάλη εμπειρία; Η απάντηση, σύμφωνα με τις «λογικές» της ηγεσίας της ΕΡΤ, είναι «όχι». Ωστόσο, σκόπιμο είναι να αιτιολογήσει αυτή την απόφασή της. Πόσο μάλλον, όταν η ηγεσία της ΕΡΤ επιβάλλεται να λογοδοτεί στον Ελληνα, ο οποίος, εξάλλου, την πληρώνει.

Πάνω στη λήξη του χρόνου, λοιπόν, τα αφεντικά της ΕΡΤ έδωσαν στη δημοσιότητα τις προσλήψεις ενός -«φωτογραφικού», θα’ λεγε κανείς- διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε στα γρήγορα, δίνοντας μόλις μια βδομάδα χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν. Να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο έγινε πριν ένα χρόνο, αν και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού βγήκε 9 μήνες αργότερα (!). Πανδημία θα πει κάποιος… Πέρσι, χαρακτηριστικά, προκηρύχθηκαν πέντε θέσεις ανταποκριτών σε αντίστοιχες χώρες. Προσέλαβαν τους τέσσερις, αλλά «έκοψαν» τον πέμπτο! Αυτόν της Μόσχας. Τον ίδιο, δηλαδή, που «έκοψαν» και τώρα.

Κι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για τον επί δύο δεκαετίες ανταποκριτή της ΕΡΤ στη ρωσική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Λιάτσο, ο οποίος, εξ’ όσων είναι γνωστό, γνωρίζει τέλεια τη ρωσική γλώσσα, ζει και εργάζεται στη Μόσχα επί δεκαετίες, και διαθέτει πολύ καλές διασυνδέσεις στην εκεί δημοσιογραφική, διπλωματική και πολιτική πιάτσα. Τώρα επανήλθαν. Και αποφάσισαν να μην προσλάβουν τον Δ. Λιάτσο, αλλά κάποιον άλλον. Κι’ αυτό, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει επαρκής γνώση της ρώσικης γλώσσας, αλλά επαρκείς σχέσεις με το “σύστημα ΕΡΤ”.

. Ολα αυτά τα περίεργα, δείχνουν ότι εκεί πάνω στην ΕΡΤ, την ηγεσία των «αρίστων» της, μάλλον την έχει πάρει το … Ποτάμι!

2 comments for “Ο «κομμένος» ανταποκριτής και το … περίεργο βασίλειο της Δανιμαρκίας στην ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *