Ο ΑΝΤ1 εμπαίζει πάλι τους τεχνικούς

Καταγγελία της ΕΤΙΤΑ

«Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κmavrokanalia4αταδικάζει απερίφραστα τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το περασμένο καλοκαίρι απολύθηκαντεχνικοί οι οποίοι εργάζονταν επί σειρά ετών στο κανάλι. Οι συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν στο σταθμό τον κόπο και τον ιδρώτα τους και έμπαιναν πολλές φορές μέσα στον κίνδυνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. Το «ευχαριστώ» του ΑΝΤ1 ήταν να τους πετάξει στο δρόμο σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη. Και σα να μην έφτανε αυτό, όλους τους μήνες που μεσολάβησαν η Διοίκηση του σταθμού επιδόθηκε σε έναν πρωτοφανή εμπαιγμό ως προς το σωματείο μας, αλλά και ως προς τους απολυμένους.

Μοίραζε φρούδες ελπίδες, όπως αποδείχθηκαν, πως τάχα θα τους προσλάβει και πάλι όταν θα ξεκινήσει η μία ή η άλλη εκπομπή, αυτόν ή τον άλλον ή τον επόμενο μήνα. Έτσι πέρασαν πάνω από έξι μήνες χωρίς αποτέλεσμα.

Εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε: Αν η πρακτική των διοικούντων του ΑΝΤ1 είναι να «πουλάνε» παραμύθια τόσο εύκολα και κυνικά σε άνεργους οικογενειάρχες που έχουν απόλυτη ανάγκη την εργασία, πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κανάλι; Πόση αξιόπιστη ενημέρωση μπορεί να έχει, όταν αυτή περνάει από τα χέρια τέτοιων ανθρώπων, που η συνείδησή τους τους επιτρέπει να εμπαίζουν με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο τους ανθρώπους που απέλυσαν;

Όπως και να έχει όμως κύριοι του ΑΝΤ1 σας λέμε μόνο τούτο. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σας καλούμε να δώσετε και πάλι μόνιμη εργασία, με όλα τα δικαιώματα στους άνεργους που εσείς δημιουργήσατε. Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο μας θα κινηθεί με όλους τους διαθέσιμους τρόπους και που φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι».

 

Σχολιάστε