Οι “τυφλοί” της δημοτικής αστυνομίας και το άχρηστο σύστημα της κάρτας στάθμευσης

unnamed-1Πλήρωσα εν τέλει και τη 2η κλήση της δημοτικής αστυνομίας. Για ένα υποτιθέμενο “παράνομο” παρκάρισμα στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Παρά το γεγονός ότι για 2η φορά στο παμπρίζ του αυτοκινήτου υπήρχε η κάρτα στάθμευσης. Όπως και την πρώτη φορά που ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας φέρεται να μην είδε(;) την κάρτα στάθμευσης και για αυτό έκοψε κλήση. 20 ευρώ. Τελικά, ενημερώθηκα αρμοδίως πως το σύστημα της κάρτας στάθμευσης με προπληρωμένη ώρα δεν είναι να του έχεις εμπιστοσύνη. Γιατί; Μα γιατί δεν βλέπουν (!) τις κάρτες στα παμπρίζ οι δημοτικοί υπάλληλοι και μοιράζουν κλήσεις. Για κακή τους τύχη μου έτυχε δυο φορές σε διάστημα 20ημέρων στον ίδιο δρόμο με διαφορετικά αυτοκίνητα. Δηλαδή δυο διαφορετικοί δημοτικοί υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, της οποίας αντιδήμαρχος είναι ο Α. Βαρελάς, δεν είδαν(!) τις προπληρωμένες κάρτες στάθμευσης στην οδό Σκουφά. Μάλλον μας δουλεύουν και η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως απλώς μαζεύουν φράγκα από τους άτυχους που θα βρεθούν στην οδό Σκουφά. Έτσι κι αλλιώς οι ενστάσεις τους απορρίπτονται.

Η ιστορία έχει ως εξής και γράφεται δημόσια για έναν και μόνο λόγο. Για να μην νομίζουν εκεί στην αντιδημαρχία δημοτικής αστυνομίας ότι τρώμε κουτόχορτο.

Η πρώτη φορά παρκαρίσματος στην οδό Σκουφά έγινε αρχές Μαρτίου. Η κάρτα 2 ωρών τοποθετήθηκε κανονικά στο παμπρίζ. Η κλήση κόπηκε παρ’ αυτά, σαράντα λεπτά μετά την τοποθέτησή της. Αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με την “υπηρεσία” και με προτροπή του ευγενικού υπαλλήλου στο τηλέφωνο, έβγαλα φωτογραφία της κάρτας στο παμπρίζ. Για να καταθέσω ένσταση. Την οποία και απέστειλα ηλεκτρονικά μαζί με τις φωτογραφίες. Η ένσταση απορρίφθηκε. Χωρίς εξήγηση. Με νεότερο mail ζήτησα τους λόγους απόρριψης της.

Μέχρι να έρθει η απάντηση αρμοδίως της υπηρεσίας, δέκα ημέρες μετά, ξαναπάρκαρα στην οδό Σκουφά, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Με διαφορετικό όμως αυτοκίνητο. Σαράντα λεπτά μετά το παρκάρισμα και την κάρτα στάθμευσης στο παμπρίζ-όπως και την πρώτη φορά- άλλος υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας έκοψε κλήση!

Δεν μπήκα στον κόπο να υποβάλλω ξανά ένσταση. Εξάλλου ή ίδια υπηρεσία που μου απάντησε για την πρώτη, 3-4 ημέρες μετά μου έλυσε όλες τις απορίες για τους “τυφλούς” υπαλλήλους της.  Η προτροπή τους είναι να μην αγοράζουμε προπληρωμένες κάρτες στάθμευσης και να προτιμούμε το ηλεκτρονικό σύστημα με αποστολή του αριθμού της πινακίδας στα κεντρικά. Το γιατί δεν το λέει αλλά το κατάλαβα πολύ καλά. Επειδή μπορεί να είμαστε θύματα της “τυφλότητας” που επικρατεί στη δημοτική αστυνομία!

Ματίνα Παπαχριστούδη

1 σκέψη στο “Οι “τυφλοί” της δημοτικής αστυνομίας και το άχρηστο σύστημα της κάρτας στάθμευσης”

  1. Eυτυχως σε αυτές τις δημοτικες εκλογες ζητουν την ψηφο του ελληνα πολιτη ΜΟΝΟ ‘ικανοτατοι΄ υποψηφιοι …ετοιμοι να λυσουν τα προβληματα!!!! Να τους δωσετε την ψηφο σας και να κοιμαστε ησυχοι!!!

    Απάντηση

Σχολιάστε