Οι ιδιοκτήτες ραδιοφώνου πάνε στα δικαστήρια την ΕΤΕΡ επειδή έχει συλλογική σύμβαση με απόφαση του ΟΜΕΔ

Δεν αντέχουν ούτε καν τις αποφάσεις των διοικητικών εργατικών οργάνων του κράτους οι βουλιμικοί εργοδότες των ΜΜΕ. Κατέθεσαν έφεση ενάντια στην διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που επικύρωσε τη Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους τεχνικούς της ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Η εκδίκαση της έφεσης ορίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2021. Η ΕΤΕΡ με ανακοίνωση της μιλά για «Εργοδότες-οδοστρωτήρες!»

“Η ΕΙΙΡΑ εξαντλεί κάθε «εργαλείο» που της προσφέρουν οι τελευταίες αλλαγές στον σχετικό «εργατοκτόνο» νόμο που βάζει μόνο συνεχόμενα εμπόδια στην ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων.

Δεν έχουμε αυταπάτες, ακόμα και μετά αυτή τη δοκιμασία θα ακολουθήσει η επόμενη… Οι εργοδότες έχουν το κατάλληλο περιβάλλον για όσα πράττουν που το συνδιαμορφώνουν με την σημερινή κυβέρνηση, στην οποία έχουν βρει ευήκοα ώτα. Δεν μας εκπλήσσει η ασυδοσία τους την έχουμε ξαναδεί το 2015, που και τότε έπραξαν τα ίδια. Σήμερα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα και πάνε μία συλλογική ρύθμιση στα Δικαστήρια ωσάν να έχουμε χούντα… Δεν αρκούνται στα δώρα της σημερινής κυβέρνησης με πρόσχημα τον covid-19 αλλά, ως γνήσιοι βουλιμικοί, θέλουν να τελειώνουν μια για πάντα με την ρυθμισμένη και αξιοπρεπή εργασία!
Ζητούμε την αλληλεγγύη όλων των Ενώσεων του Κλάδου σε αυτό τον αγώνα.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ αλλά και όλα τα Δημοκρατικά Κόμματα να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα της ΕΤΕΡ απέναντι στον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να σαρώσει τα εργατικά δικαιώματα.
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/01/2021Το ΔΣ της ΕΤΕΡ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *