Οι εργαζόμενοι Mega αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι μέτοχοι τους …δουλεύουν

μεγκα-αδειοΘα μείνει και αυτό στην ιστορία των media της χώρας μας. Επί 500 ημέρες εργαζόμενοι κρατούν ανοιχτό ένα ΜΜΕ μη τολμώντας να προβάλλουν στο Μέσο που οι ίδιοι διαχειρίζονται τις θέσεις τους! Όσοι κρατούν το Mega στον αέρα ξέρουν πολλά, δεν έλεγαν τίποτε. Στην τελευταία γενική συνέλευση που έγινε δεν μετείχαν οι δημοσιογράφοι, δεν γνωρίζουμε αν συμφώνησε σε αυτό και η συνδικαλιστική τους ένωση ή ασχολήθηκε διόλου με αυτό. Δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τους μετόχους τους, προφανώς ή να τους δυσαρεστήσουν. Όσοι μετείχαν πάντως-διοικητικοί και τεχνικοί- με ανακοίνωσή τους δηλώνουν έμμεσα πως θα …μιλήσουν. Να πουν τι ακριβώς μετά 500 ημέρες; Γεγονός είναι πως το Mega παραμένει στον αέρα με δική τους ευθύνη, εξασφαλίζοντας στις τράπεζες έσοδα και στους νέους μετόχους χρόνο για τα δικά τους παιχνίδια. Η άποψη μας είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα λύση. Γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά προς διευθέτηση ανάμεσα στους τρεις, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη. Από οικονομικά, πολιτικά έως και εξωχώρια που τους χωρίζουν.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

500 ημέρες αβεβαιότητας- 500 ημέρες ασάφειας- 500 ημέρες αγωνίας

Πάει πολύ.

Τον Μάρτιο του 2016 άνοιξε για το MEGA ένας μεγάλος κύκλος προβλημάτων. Όλο αυτό το διάστημα το κανάλι δεν εγκαταλείφτηκε από τους εργαζόμενους που με προσωπικό κόστος αποφάσισαν να στηρίξουν την επιχείρηση στην οποία είχαν επενδύσει για πολλά χρόνια τον κόπο και τις ικανότητες τους. Η απόφαση αυτή βρήκε τη θετική ανταπόκριση των χιλιάδων τηλεθεατών που καθημερινά αποδείκνυαν ότι το πρόγραμμα του MEGA βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Σήμερα, μετά από 17 μήνες και αρκετές προσπάθειες των εργαζομένων να λάβουν σαφείς απαντήσεις για τις προθέσεις των μετόχων, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Η μετοχική σύνθεση άλλαξε αλλά οι τράπεζες εξακολουθούν να κρατάνε τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεσμευμένους, οι μέτοχοι εξερευνούν λύσεις και νέα business plan και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των κ.κ. Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη, που επένδυσαν στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. λαμβάνοντας μεγάλα ποσοστά μετοχών, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας και να εγγυηθούν για το μέλλον της. Όμως μέχρι σήμερα και παρά την προ εβδομάδων σύσταση του Δ.Σ. καμία ένδειξη δεν υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι του MEGA, ζητάμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολύμηνη αναμονή. Ζητάμε να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις για την πορεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για το μέλλον.

Δικαιούμαστε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το MEGA ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τη ζωή και το επαγγελματικό μας μέλλον. Δικαιούμαστε σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουμε πως θα ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις μας.

Κύριοι μέτοχοι και μέλη του Δ.Σ.,

ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα ανοιχτά και με το όνομά τους

 

Οι Διοικητικοί και Τεχνικοί Εργαζόμενοι της Τηλέτυπος Α.Ε.

1 comment for “Οι εργαζόμενοι Mega αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι μέτοχοι τους …δουλεύουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.