Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας κέρδισαν γιατί κινητοποιήθηκαν

Μπράβο και πάλι μπράβο στους πρώην εργαζόμενους της “Ελευθεροτυπίας που κατάφεραν με πολύ κόπο και επιμονή να κερδίσουν το απρόσωπο κυνικό σύστημα των τραπεζών. Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία και οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα νόμιμα από την πώληση του κτιρίου στη Μίνωος. Πολλά για τη ζωή των εργαζομένων της εφημερίδας που έβαλε λουκέτο αφήνοντας στο κενό, χωρίς αποζημιώσεις τους πάντες. Κι ενώ η υπόθεση είναι ακριβώς ή σχεδόν ίδια με τον ΔΟΛ και το Mega. Η τροπολογία όμως δεν τους αφορά. Γιατί;

Η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε “ελπίδα” να υπάρξει παρόμοια θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και του Mega. Η ίδια προφανώς δεν μπορεί να απαιτήσει απολύτως τίποτε για αυτούς; Δεν μπορεί να τους οργανώσει να το απαιτήσουν οι ίδιοι;

Το παράδειγμα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, δείχνει πως κανείς αγώνας με στόχο και τακτική δεν είναι χαμένος…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των πρώην εργαζομένων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», οι οποίοι με πίστη, επιμονή και υπομονή κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που όρθωσαν οι διοικήσεις των τραπεζών «Alpha» και «Πειραιώς» και να βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν από την ικανοποίηση στοιχειωδών απαιτήσεών τους.

Η ΕΣΗΕΑ στήριξε την προσπάθεια των συναδέλφων και στηλιτεύει, για άλλη μια φορά, την απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη στάση των τραπεζών.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η θετική στάση  των κομμάτων της αξιωματικής  και ελάσσονος αντιπολίτευσης δίνουν ορθή και δίκαιη λύση  για τους συναδέλφους της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» αλλά και για όλες τις εργατικές απαιτήσεις πλειστηριασμών, που στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης πριν από την 1/1/2016 ή σε πτωχεύσεις, που κηρύχθηκαν πριν από τις 19/8/2015.

Ελπίζουμε η αίσια κατάληξη της υπόθεσης  της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» να αποτελέσει παράδειγμα για παρόμοια θετική για τους εργαζομένους εξέλιξη και στις περιπτώσεις των εργαζομένων του «ΔΟΛ» και της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» (πρώην «MEGA»).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τους εργαζομένους  και να προηγούνται στις πτωχευτικές διαδικασίες έναντι όλων των άλλων απαιτήσεων όπως των Τραπεζών. Η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη δικαίωση των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *