Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” στηρίζουν δημοσιογράφο που στοχοποιείται από ΠΑΕ Ολυμπιακός

στοΚοκκινο-1Η δημοσιογράφος Αλέκα Ζούμη άσκησε κριτική στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επίσης δημοσιογράφος της επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο. Τη “γραμμή” πήραν βέβαια τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ για να επιτεθούν στη συνέδελφο. Προς τιμήν τους, οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό αντέδρασαν άμεσα και συμφώνησαν σε “κείμενο αλληλεγγύης” στη δυνάδελφο τους.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Χωρίς να νιώσουμε μεγάλη έκπληξη –για να είμαστε ειλικρινείς- παρακολουθήσαμε χθες τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά να επιδίδεται στο οικείο σπορ της στοχοποίησης δημοσιογράφων, αυτή τη φορά εναντίον της συναδέλφου μας Αλέκας Ζουμή, με αφορμή κείμενό της στο οποίο ασκούσε κριτική στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη για τον τρόπο με τον οποίον απευθύνθηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στην ανάρτησή του ο Κ. Καραπαπάς αποκαλεί την συναδέλφισσά μας «φερέφωνο» και κάνει λόγο για «εντολείς», μεταξύ άλλων χαριτωμένων υβριστικών που παραθέτει. Αναλόγου περιεχομένου χτύπημα, που στοχοποιεί την Αλέκα Ζουμή, έχει σήμερα και η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».

Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανθρώπινη τάση να αναπαράγει ο καθένας την πραγματικότητα την οποία έχει συνηθίσει. Όμως, κ. Καραπαπά, όσο και να σας εκπλήσσει, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το επάγγελμα που δεν είναι φερέφωνα κανενός και δεν έχουν εντολείς. Η Αλέκα Ζουμή βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 20 χρόνια, πολλά εκ των οποίων διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν υπήρξε ποτέ φερέφωνο οποιουδήποτε ούτε εντολοδόχος ούτε εξαρτώμενη από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα και κανείς δεν έχει να της προσάψει το παραμικρό.

Επειδή είναι η πολλοστή φορά που δημοσιογράφος στοχοποιείται από τον διευθυντή επικοινωνίας και τις εφημερίδες του Ολυμπιακού, οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο», σας πληροφορούμε για να μην κουράζεστε: Ούτε τρομάζουμε ούτε σωπαίνουμε. Η έρευνα, η κριτική, τα συμπεράσματα και η γνώμη είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας, την οποία εσείς έχετε εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Το να ενοχλούν όλα αυτά, αποτελεί τμήμα της δουλειάς και μάλιστα το πιο ενδιαφέρον.

Η Αλέκα Ζουμή έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και κάθε αήθης επίθεση εναντίον της θα μας βρει ενωμένους στο πλευρό της.

Οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο» θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως οφείλουμε και όχι όπως θα θέλατε.

ΥΓ: Παρακάμπτουμε τα μαθήματα… αριστεροσύνης που μας κάνει ο κ. Καραπαπάς, αν και το χιούμορ χρειάζεται στη ζωή. Στεκόμαστε μόνο στη φράση του ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι «απλά ‘‘NO POLITICA’’, αλλά AGAINST POLITICA». Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Και επειδή όπως λέει και ο Μπρεχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι υπέρ της πολιτικής που (τους) επιβάλλεται», θα συνεχίσουμε από τη θέση μας να αντιστρατευόμαστε τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις, προτάσσοντας την κριτική, την ελεύθερη σκέψη και την πολιτική δράση.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.