Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” στηρίζουν απεργία στις 6 Μάρτη!

Η Συνέλευση των εργαζομένων του Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο που συγκλήθηκε την Τρίτη 26 Απριλίου έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.      Στηρίζουμε την απεργία που κήρυξαν τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα για τις 6 Μάη, για τον γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τις υπόλοιπες ενώσεις του Τύπου να συμμετάσχουν στην απεργία των σωματείων στις 6 Μάη και όχι στην θεσμοθετημένη «αργία» στην οποία καλεί η ΓΣΕΕ με τις ευλογίες του υπουργείου. Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΤΕΡ για απεργία στις 6 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι του 105,5 στο Κόκκινο θα τηρήσουμε όλες τις απεργίες που θα αποφασιστούν, και θα παρουσιάσουμε στις 6 Μαΐου απεργιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με την ΕΤΕΡ.

2.      Ζητάμε την άμεση πρόσληψη δημοσιογράφου για το τμήμα της σύνταξης ειδήσεων, το οποίο αντιμετωπίζει καθημερινή πίεση, η οποία αυξάνεται σε κάθε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη να δοθούν άδειες.

3.      Ζητάμε την επαναφορά στο δυναμικό του σταθμού των συναδέλφων Χ. Συμβουλίδη και Στ. Τζιρίτα, που παραμένουν ανενεργοί από τον περασμένο Οκτώβριο.

4.      Αποδοκιμάζουμε την συμπεριφορά της διοίκησης προς τον συνάδελφο Π. Αντωνογιαννάκη, ο οποίος απομακρύνθηκε από το ρεπορτάζ που με υπευθυνότητα έκανε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς προειδοποίηση. Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Κόκκινου εκτιμάμε τη δουλειά που έκανε ο συνάδελφος στο ρεπορτάζ του, όπως και αυτή που κάνει σήμερα, και ζητάμε από την διεύθυνση να προβεί σε επανόρθωση της εργασιακής του αξιοπρέπειας

5.      Ζητάμε την άμεση μισθολογική εξίσωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη με αυτούς/ές της Αθήνας, τουλάχιστον όσον αφορά τον κατώτατο μισθό. Ζητάμε η εξίσωση αυτή να είναι αναδρομική από την 1/1/2021.

6.      Ζητάμε, καθώς οι αριθμοί της πανδημίας χειροτερεύουν ενώ τα πάντα ανοίγουν, να επωμιστεί η διοίκηση το κόστος για τα αναλώσιμα είδη προστασίας και τα τεστ των εργαζομένων (δύο φορές την εβδομάδα), καθώς και την τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος ανανέωσης του εξαερισμού στο στούντιο που είναι κλειστό επί 24 ώρες το 24ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *