Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με την αστυνομική αυθαιρεσία

Αστυνομική βία

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τα επεισόδια ή περιστατικά άσκησης βίας κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ από αστυνομικούς στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα και έχουν καταγγελθεί από Ενώσεις Συντακτών.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με εχθρική συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι καταφεύγουν σε προπηλακισμούς, προκειμένου να αποτρέψουν την καταγραφή των όσων συμβαίνουνε και τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων απέναντι στους διαδηλωτές.

Οι κυβερνώντες και τα αστυνομικά όργανα γνωρίζουν ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να βρίσκονται εκεί όπου συμβαίνουν κοινωνικές αντιδράσεις, στις συγκεντρώσεις, τις πορείες, τις πλατείες και τους δρόμους. Για να παρατηρούν, να ερευνούν, να καταγράφουν, να δημοσιεύουν. Αυτό είναι το έργο τους προς την κοινωνία. Γιατί «η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

Το Γενικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα και ζητά από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ να σεβαστεί το έργο των δημοσιογράφων και να μην επαναληφθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου, τα οποία προσβάλλουν την ελευθερία των δημοσιογράφων και το δικαίωμα της κοινωνίας στην Ενημέρωση.

Όλα τα Ψηφίσματα στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στη σελίδα της Ομοσπονδίας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *