Οι διοικητικοί πληρώθηκαν στο Mega, οι δημοσιογράφοι γκρινιάζουν…

3-μεγκαΜια ανακοίνωση νίκης της ΕΠΗΕΑ δημιουργεί μείζον θέμα στη συνεργασία μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων για τις ακολουθούμενες τακτικές και πρακτικές των συνδικαλιστών. Οι διοικητικοί του Mega σύμφωνα και με την επίσημη πλέον τοποθέτηση της ΕΠΗΕΑ, πληρώθηκαν τους μισθούς Ιουλίου-Αυγούστου 2016 μέσω κατάσχεσης λογαριασμού με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Η είδηση της πληρωμής προκάλεσε πικρία στους δημοσιογράφους του Mega καθώς κανείς από τους διοικητικούς εργαζόμενους του σταθμού δεν θεώρησε λογικό να ενημερώσει τους δημοσιογράφους πως βρέθηκε λογαριασμός της Τηλέτυπος τον οποίο δεν είχαν κατασχέσει οι Τράπεζες.

Το “παράπονο” των δημοσιογράφων είναι απολύτως λογικό, αν και ως δημοσιογράφοι θα όφειλαν να είχαν ψάξει κι αυτοί όλην την περιουσία και τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος. Για τους διοικητικούς δεν χρειαζόταν να ψάξουν, το γνώριζαν ήδη από τα μέσα.

Το θέμα είναι ότι η ΕΠΗΕΑ ενώ δικαίως επαίρεται για τη “νίκη” που εξασφαλίστηκε, καταφέρεται ανοιχτά εναντίον των αγωνιστικών φωνών άλλων παρατάξεων. Λέει πως με την “σιωπηλή” τακτική της κατάφερε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Από τους άλλους κλάδους των εργαζομένων η ίδια τακτική, χαρακτηρίζεται “ύπουλη” μιας και οι αρκετοί διοικητικοί τυγχάνουν και στελέχη των ΜΜΕ. Επίσημη αντίδραση στην ολοφάνερη επίθεση συνδικαλιστικών πρακτικών, δεν υπάρχει από την ΕΣΗΕΑ ή τις άλλες παρατάξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ ανακοινώνει ότι τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016 που οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA CHANNEL διεκδικούσαν με ένδικα μέσα, έλαβε τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ, εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιδίκαζαν στους συναδέλφους μας τους μισθούς των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, μπόρεσε να κατάσχει το ποσό των 600.000€ και να το αποδώσει σε 160 συναδέλφους μας, σε εξόφληση των ανωτέρω δεδουλευμένων τους.

Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται αφενός στον άρτιο νομικό χειρισμό της υπόθεσής και αφετέρου στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέλαβαν οι συνάδερφοί μας την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ και την υπομονή που επέδειξαν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας των συναδέλφων μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε να επιτευχθούν οι δυο βασικοί μας στόχοι:
Η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους και η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
Δηλώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ με πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο το συμφέρον των μελών μας, θα είναι δίπλα τους και απέναντι σε κάθε εργοδότη που θίγει τα δικαιώματά τους.
Την υποχρέωσή μας αυτή θα την υπηρετούμε αποφεύγοντας συνειδητά τον ανέξοδο, άνευ ουσίας και πολλές φορές επιζήμιο καταγγελτικό λόγο -που επιλέγουν ως συνδικαλιστική πρακτική ισχνές μειοψηφίες του κλάδου μας- στοχεύοντας πάντα στην θεμελιώδη αρχή της συνδικαλιστικής δράσης, που είναι η προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας.

Ενημερώνουμε τέλος ότι επίκειται η πληρωμή μέρους δεδουλευμένων και για συναδέρφους μας διοικητικούς υπαλλήλους του ΔΟΛ οι οποίοι με τις ίδιες νομικές διαδικασίες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και πέτυχαν την ολοκλήρωση των κατασχέσεων πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.