Οι δημοσιογραφικές ενώσεις θεωρούν πως δεν θίγονται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο…

Ποιοί δεν απεργούν αύριο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο; Η γνωστή ΓΣΣΕ και οι συνδικαλιστικές ενώσεις στα ΜΜΕ, πλήν των Πρακτορείων Τύπου.Σε απεργία κατέρχεται και η ΠΟΣΠΕΡΤ με δικά της αιτήματα για την ΕΡΤ (παρακάτω δημοσιεύεται η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας). Οι συνδικαλιστές στο δημοσιογραφικό κλάδο δεν θεωρούν πως θίγονται από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, έστω κι αν οι διατάξεις του πλήττουν καίραια και τους δημοσιογράφους, με μισθό ή με δελτίο παροχής. Το μόνο μέλημα των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου ήταν να ζητήσουν από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να δημιουργήσει δυο διακριτές διευθύνσεις στον ΕΦΚΑ εκ των οποίων η μία να είναι μόνο για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ!

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Στο μεικτό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ,  το προεδρείο, τα μέλη  του Δ.Σ  και οι  παριστάμενοι πρόεδροι και γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΕΡΤ που μετέχουν στην ομοσπονδία μας,αποφασίσαμε τηνσυμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία στις 18/02/2020 που έχουν προκηρύξει το ΕΚΑ, ομοσπονδίες και τα  εργατικά  κέντρα της Ελλάδας ενάντια στην  αντιασφαλιστική επίθεση  της κυβέρνησης.


Συμφωνούμε απόλυτα με το ΕΚΑ το οποίο ορθά  σημειώνει πως «όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στο νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το ασφαλιστικό  σύστημα της χώρας μας», παγιώνεται η  τακτική  των μειώσεων στις συντάξεις  και μπαίνει ταφόπλακα  γενικά  στην κοινωνική ασφάλιση.
Επειδή όμως η κυβέρνηση εκτός από την κοινωνική ασφάλιση, σχεδιάζει να βάλει ταφόπλακα στην  πρόοδο και στην ανάπτυξη της ΕΡΤ, στο παρόν, στο μέλλον και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Επειδή μέσω της διορισμένης διοίκησης της ΕΡΤ η κυβέρνηση επιχειρεί με πονηριά τη συρρίκνωση των δομών και των λειτουργιών της, αρνούμενη ταυτόχρονα  να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες που υπάρχουν και που θα υπάρξουν με κανονικές προσλήψεις προσωπικού, κλείνοντας πονηρά το μάτι στις κάθε λογής  εργολαβικές εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων» εκτός  από την  απόσυρση  του αντιασφαλιστικού  νόμου  και κάθε αντιασφαλιστικής  τροπολογίας απαιτούμε  για την ΕΡΤ:

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επιτέλους να καταβληθούν άμεσα τα  δεδουλευμένα της περιόδου  2012-2013. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια  αυτής  της απεργίας.
Για την Αθήνα προσυγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας (πλ. Κλαυθμώνος) στις 10:30π.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.