Οι δημοσιογράφοι απαιτούν από την κυβέρνηση πραγματική πληροφόρηση, η ΕΣΗΕΑ ακούει;

Του Ηλία Μακρή 8-8-21 Καθημερινή

Τις δυο τελευταίες ημέρες στο φόντο της πύρινης λαίλαπας, της οργής, αγανάκτησης, απόγνωσης και θλίψης ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι απαιτούν πραγματική ενημέρωση και πληροφόρηση από την κυβέρνηση, το Μαξίμου, τα κρατικά όργανα. Το δόγμα “διαγγέλματα-ανακοινώσεις” με πληροφόρηση non paper και δελτίων Τύπου που επιβλήθηκε στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια (με κυβερνήσεις Σαμαρά-Τσίπρα-Μητσοτάκη) και χωρίς ερωτήσεις πλέον, με πρόσχημα την πανδημική κρίση, ξεσηκώνει πια τους πάντες. Το δόγμα αποδέχθηκαν τα δημοσιογραφικά στελέχη στα ΜΜΕ και η συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΑ. Δημοσιοποιούμε τυχαίες αναρτήσεις δημοσιογράφων τις δυο τελευταίες ημέρες, θέτουν ψύχραιμα το μείζον ζήτημα της ενημέρωσης και της απραξίας της Ένωσης Συντακτών. Το παράδειγμα του Open όπου άφησαν τους ρεπόρτερ να κάνουν απλά τη δουλειά τους, τη δημοσιογραφική τους δουλειά και τους παρουσιαστές να αφήσουν στην άκρη την κομματική τους ταυτότητα, είναι ενδεικτικό γιατί οι κυβερνήσεις, γιατί το Μαξίμου της Ν.Δ φοβάται και τρέμει την ενημέρωση και τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Καιρός πλέον να σταθεί και το σωματείο των δημοσιογράφων κοντά στους δημοσιογράφους που απαιτούν ενημέρωση.

(ΥΣ: Ως εκπρόσωπος της παράταξης “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” απέστειλα τις παρακάτω αναρτήσεις στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ως απάντηση στη συζήτηση που άνοιξε για το πως θα βοηθήσει η ένωση τους πυρόκλητους συναδέλφους μας. Καλή η πρόταση αλλά είμαστε σωματείο, όχι κρατικός φορέας… Η συμπεριφορά της ΕΣΗΕΑ αν τελικά παραμείνει μόνο στη δράση της οικονομικής στήριξης, δυστυχώς επιβεβαιώνει πως έχει πλήρως ταυτιστεί με το μέγαρο Μαξίμου…)

Συλλογή από σελίδες δημοσιογράφων στο fb:

<< Η «ποιότητα της ενημέρωσης» των τελευταίων δέκα ημερών αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ολοκληρωτικό καθεστώς. Από το περασμένο Σάββατο όταν ξεκίνησε να καίγεται η Αχαϊα δεν έχει γίνει ούτε μια συνέντευξη Τύπου με δικαίωμα ερωτήσεων για δημοσιογράφους.Η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει κατεβάσει ρολά. Μπρίφινγκ δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός κάνει διαγγέλματα. Ο Χαρδαλιάς μονολόγους σε ύφος δικτάτορα χωρίς ερωτήσεις. Στέλνουν non-papers μόνο σε επιλεγμένους δημοσιογράφους. Η ΕΣΗΕΑ έχει πάει για ψάρεμα και δεν τα βλέπει όλα αυτά.Είδαμε επίσης το παρακράτος να στέλνει «μηνύματα» σε δημοσιογράφους, με την επίθεση στο συνεργείο του Open και την αστυνομία σε ρόλο απαθούς θεατή>>.
<<Το νέο κόλπο που βρήκαν ο Χαρδαλιάς και τα άλλα καλόπαιδα είναι το “δεν δέχομαι ερωτήσεις”! Από πού κι ως πού όμως νομίζουν ότι έχουν τέτοιο δικαίωμα; Και σε ποια χώρα οι πολιτικοί δεν δέχονται ερωτήσεις σαν η όποια θέση να είναι ιδιοκτησία τους και ο τόπος τσιφλίκι τους;Η αντιδημοκρατικότητά τους είναι προφανής και επικίνδυνη. Και είναι απαράδεκτη η σιωπή της ΕΣΗΕΑ και των άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων>>.
<<Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συγγνώμη τι κάνει; Μια ακόμη ενημέρωση χωρίς δημοσιογράφους και ερωτήσεις; Ποτέ από το 1974 δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Δεν είναι κακό να γίνουν ερωτήσεις στον κ. Χαρδαλιά. Βοηθάει στην ενημέρωση των πολιτών. Πάντως στο εξωτερικό σε κρίσεις ουδέποτε υπάρχει ενημέρωση χωρίς ερωτήσεις>>.

<<Α. Πορτοσάλτε : Η αδικαιολόγητη αφωνία της κυβέρνησης θα κρατήσει για πολύ;...>>

1 comment for “Οι δημοσιογράφοι απαιτούν από την κυβέρνηση πραγματική πληροφόρηση, η ΕΣΗΕΑ ακούει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *