Οι απεργοί πείνας της ΕΣΗΕΑ αποχωρούν και καταγγέλλουν

Ανακοίνωση απεργών πείνας δημοσιογράφων και αλληλέγγυωνγυναίκεςαπεργοί πείναςΕΣΗΕΑ

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και ειδικά τον Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό Εργασίας ότι ξεπουλούν τον δημοσιογραφικό μας κλάδο για χάρη των συμφερόντων των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Τους καταγγέλλουμε γιατί ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, που στόχο έχει να βάλει ταφόπλακα σε ένα εύρωστο, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδιοικούμενο Ταμείο, όπως ήταν πρότινος ο ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στα αφεντικά μας, τους Αλαφούζους, Μαρινάκηδες, Σαβίδηδες, κ.λ.π.

Τους καταγγέλλουμε γιατί μας εμπαίζουν εδώ και μήνες, ισχυριζόμενοι ότι διαπραγματεύονται με την τρόικα τα θέματα του Ταμείου μας. Όμως το Ταμείο μας είναι ΝΠΙΔ και δεν έχει κανένα λόγο να αναμειγνύεται στα θέματα του η τρόικα.

Τους καταγγέλλουμε διότι επιχειρούν το ξήλωμα των επικουρικών συντάξεων από τον κλάδο μας, μέσα από τις περίφημες αναλογιστικές μελέτες,  προκειμένου να το συνεχίσουν και σε άλλους κλάδους.

    Τους καταγγέλλουμε γιατί χρονοτριβούν ασύστολα στην εκταμίευση των χρημάτων που μας οφείλονται από  το αγγελιόσημο μέσω ΕΦΚΑ.

Τους καταγγέλλουμε γιατί με τις συνεχείς τους κωλυσιεργίες στη νομοθέτηση πόρου θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων συναδέλφων μας, που νοσούν από βαριά νοσήματα, όπως οι καρκινοπαθείς, καθώς το Ταμείο μας αδυνατεί πλέον να πληρώσει για τα φάρμακα τους.

Καταγγέλλουμε στο σύνολο της την ελληνική κυβέρνηση, γιατί με το νομοσχέδιο -έκτρωμα που ετοιμάζει στοχεύει μαζί και με τις τηλεοπτικές άδειες στην αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού κυρίως τοπίου, έχοντας ως ορίζοντα τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού γι΄ αυτήν εργοδοτικού μπλοκ εν όψει των προσεχών εκλογών.

Καταγγέλλουμε τέλος προσωπικά τον Τάσο Πετρόπουλο για το μένος που τρέφει απέναντι στον κλάδο μας από τότε που ως νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ τον διώξαμε με τις κλωτσιές όταν αποπειράθηκε να μας παρουσιάσει ως “σωτήρια” το σημερινό εφιαλτικό του σχέδιο για την τριχοτόμηση του ταμείου μας.

Και δηλώνουμε ότι

ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΑΣ…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *