“Ξεπληρώνει” η κυβέρνηση τα γραμμάτια υποστήριξης των ΜΜΕ, “νόμος Πέτσα” ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις

Νόμος Πέτσα μετά τα πέτσινα διαφημιστικά κονδύλια αλλάζει τα πάντα στο χώρο των ΜΜΕ ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των ιδιοκτητών τηλεόραση. Το θέμα αποκάλυψε η στήλη “Τυπολογίες” στο Παρόν της Κυριακής όπου καταγράφεται η παλέτα των κρίσιμων παρεμβάσεων. Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ για την κατάργηση της διάταξης του νόμου Παππά που αφορά στην υποχρέωση απασχόλησης 400 εργαζομένων ανά κανάλι. Αυτό τελειώνει με το σχέδιο νόμου Πέτσα. Επίσης χαρίζουν στις εταιερείες σχεδόν πλήρη φορολογική απαλλαγή για τα ποσά που θα δίνουν για διαφημίσεις στα ΜΜΕ ως και το 2022! Ολόκληρο το ρεορτάζ στη σελίδα των “Τυπολογιών”, εδώ

Μειώνεται κατά 30% το προσωπικό της αδειούχου τηλεοπτικής εταιρείας αλλάζοντας και το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως θα συνυπολογίζονται στην υποχρέωση για ελάχιστο προσωπικό των 400 θέσεων εργασίας ανά σταθμό εθνικής εμβέλειας οι  εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι απασχολούμενοι με καθεστώς ειδικής απασχόλησης και έκδοσης παραστατικών και το προσωπικό συνδεδεμένων επιχειρήσεων και των ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής.

Το ανώτατο όριο των δύο τελευταίων κατηγοριών, των συνδεδεμένων εταιρειών και των ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής προγραμμάτων, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του προσωπικού. Δηλαδή, σε έναν σταθμό 400 θέσεων εργασίας, οι 280 θα είναι στην αδειούχο τηλεοπτική εταιρεία και οι υπόλοιποι σε μια ανεξάρτητη, που παράγει ένα σίριαλ, ή σε μια συνδεδεμένη εταιρεία, που είναι παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων. Για τον προσδιορισμό του μέσου όρου των εργαζομένων χρησιμοποιούνται τα στοιχεία από την «ΕΡΓΑΝΗ», με ελάχιστο όριο τις 20 μέρες απασχόλησης τον μήνα. Πουθενά, όμως, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ειδικότητες: Δηλαδή, μια εταιρεία δεν θα είναι υποχρεωμένη να προσμετρά τους δημοσιογράφους ή τους τεχνικούς και θα μπορεί να βάζει στη λίστα των 400 ηθοποιούς ή ακόμα και σεκιούριτι.

Σχολιάστε