Να διερευνηθούν τα περιστατικά βίας σε φωτορεπόρτερ

stamatiouΑνακοίνωση της ΕΦΕ

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν το Σάββατο 06 Απριλίου μέσα στο κέντρο της Αθήνας δύο συνάδελφοι φωτορεπόρτερ. Η ΕΦΕ διερεύνησε το συμβάν από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση από δημοσιεύματα ΜΜΕ. Η ΕΦΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συνάδελφους αυτούς, και εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την ανησυχία της για τις ολοένα εντεινόμενες επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από γνωστούς και αγνώστους.

Δυστυχώς  εντείνεται το φαινόμενο,  ορισμένοι “γνωστοί άγνωστοι” να επιδιώκουν να φιμώσουν τα ΜΜΕ όσον αφορά την κάλυψη θεμάτων στα οποία υπάρχουν  αντικρουόμενες πολιτικές εκτιμήσεις.

Δηλώνουμε σε όσους επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν πως δεν πρόκειται να τους φοβηθούμε και πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πληρέστερη και κατά το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών χωρίς να υποκύψουμε στις απειλές ακόμα και ενάντια στη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα

Για άλλη μία φορά απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσουν διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια σε τυχόν ρητορικές μίσους,  ώστε να μην αποβαίνουν μέρος του πολιτικού διαλόγου, και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερα παράλογο, εν έτει 2019 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δεν μας αρέσει η είδηση που φέρνει

Το ΔΣ της ΕΦΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.