Μιντιάρχες ενάντια στο «μαύρο»; Απολύσεις εννοούν!

Μιντιάρχες ενάντια στο «μαύρο»; Απολύσεις εννοούν!

Από τη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ

Κατέρρευσαν και οι τελευταίες αυταπάτες μεγάλης μερίδας εργαζομένων στα ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, πως τα Μέσα τους είναι και η εργασιακή τους «οικογένεια». Είναι μια άποψη που καλλιεργήθηκε εντέχνως τα προηγούμενα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης — γι’ αυτό και το 2016-17 κάποιοι κρατούσαν τις μαύρες σημαίες των εργοδοτών τους στη σφοδρή μάχη ενάντια στην τηλεοπτική αδειοδότηση… Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, που ο Αλαφούζος του Σκάι απαιτεί από το ΕΣΡ να βάλει οριστικά λουκέτο στο Μέγκα γιατί η «λειτουργία του συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό».

Ούτε μαύρες σημαίες, ούτε συνθήματα ότι το «μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Κυβέρνηση και μιντιάρχες, πάνω από το άταφο πτώμα του Μέγκα,

συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με όρους πόκερ την επόμενη ημέρα της εγχώριας διαπλοκής, πάντα με τις τράπεζες στο ρόλο του γκρουπιέρη που μοιράζει χαρτιά και δάνεια. Τα γεγονότα που έπονται φανερώνουν τη συνέχεια στο σκληρό αυτό παζάρι. Το πλούσιο αρχείο του καναλιού θα βγει σε πλειστηριασμό και οι «4» καναλάρχες, σε συνεννόηση, θέλουν να το «χτυπήσουν» με μόλις 17εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η τιμή της διαφήμισης στην τηλεόραση, με την έξοδο του Μέγκα από τον ανταγωνισμό, αυξήθηκε ήδη κατά 25%. Φυσικά οι καναλάρχες έχουν περισσότερες επιλογές για κακοπληρωμένο προσωπικό όλων των κλάδων, καθώς μεγαλώνει τραγικά ο αριθμός των ανέργων.

Από την πλευρά τους, οι 420 εργαζόμενοι του Μέγκα, που παραμένουν απλήρωτοι επί 17 μήνες, δεν έχουν καμία ελπίδα, όπως δεν είχαν οι απλήρωτοι των πτωχευμένων ΔΟΛ, Πήγασου κ.λπ. Από τα αντίσκηνα της Motor Oil στη διαμαρτυρία τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα, άκουσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζανακόπουλο να παραδέχεται κυνικά πως όντως υπάρχει θεσμικό κενό για την προστασία των εργαζομένων σε αυτές τις περιπτώσεις!

Η παραδοχή αυτή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτοί που εδώ και 16 μήνες φρόντιζαν να μειώνουν το χρέος των μετόχων του Μέγκα προς τις τράπεζες έχουν κάποια ελπίδα. Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να τους κλείσει το στόμα με τα 1.000 ευρώ του επιδόματος εξαθλίωσης από το υπουργείο Εργασίας. Αν και όταν το πάρουν κι αυτό…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *