Με υπεράνθρωπη απεργοσπασία θέλουν να τυπώσουν τα κυριακάτικα

πιεστήριαΜε δυναμική κινητοποίηση στα τυπογραφεία στο Κορωπί η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις των λιθογράφων και των Πρακτορείων που μετέχουν αυτή τη φορά στην 48ωρη απεγία, θα δώσουν τη μάχη για να μην κυκλοφορήσουν τα απεργοσπαστικά φύλλα των εφημερίδων. Ήδη δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι έδωσαν ραντεβού στα πιεστήρια με στόχο να μην τυπωθούν τα κυριακάτικα φύλλα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως το «Παρόν» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, το «Δρόμο» της Αριστεράς που δεν θα κυκλοφορήσει, το “Πριν” που βγαίνει αύριο, οι εημερίδες των εκδοτών άρχισαν να στέλνουν την ύλη τους στην Ίριδα με το που αποφασίστηκε η απεργία. Τα φύλλα της Κυριακής στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ήδη τυπωμένα και περιμένουν να κυκλοφορήσουν. «Θύμα» της εκδοτικής απεργοσπασίας έπεσε και η “Αυγή” η οποία δεν κυκλοφόρησε σήμερα.

Η εφημερίδα όπως ανακοίνωσε, σεβόμενη την απεργία των ενώσεων στα ΜΜΕ θα κυκλοφορούσε σήμερα Παρασκευή ως “σαββατιάτικο” και “κυριακάτικο” φύλλο. Φαίνεται όμως πως έπεσε στην υπερπαραγωγή εκτύπωσης των απεργοσπαστικών φύλλων της Κυριακής και έμεινε στο ράφι! Το γεγονός προκύπτει και από τις εξηγήσεις της “Ίριδας”. Η εταιρεία μιλάει για “υπεράνθρωπες” προσπάθειες της για να ικανοποιήσει όλους τους απεργοσπάστες εκδότες. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στην Ίριδα των Ψυχάρη-Μπόμπολα απαγορευόταν οι συνδικαλισμός και μόνο στην υπόνοια ότι κάποιος εργαζόμενος είναι μέλος ένωσης, απολύονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *