Με πρόσχημα το 2%, απολύσεις στον “Αθήνα 9,84”;

984Σήμερα στην εταιρεία του “Αθήνα 9,84” παρουσιάστηκε το περίφημο business plan της διοίκησης. Ένα επιχειρησιακό σχέδιο που σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να προωθήσει μειώσεις στο κόστος λειτουργίας καστά 13%. Κι αυτό επειδή ο σταθμός μπήκε μέσα για το 2018 και βγάζει έλλειμμα. Επιχειρησιακό σχέδιο ίσον απολύσεις προσωπικού, αυτό είναι γνωστό σε όλους, έστω και αν δεν ομολογείται ανοιχτά στο σχέδιο. Το πρόσχημα είναι αστείο. Εξαιτίας, λέει, της αύξηση της ασφαλιστικών εισφορών και του 2% της εισφοράς για τον ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή με απλά λόγια η διοίκηση του σταθμού, αντί να ζητήσει έκτακτη ενίσχυση, επιχειρεί να ρίξει τις επιπλέον εργοδοτικές εισφορές στους ίδιους του εργαζόμενους! Ωραίο δημόσιο Μέσο! που υπηρετεί τη δημοκρατία και μπλα, μπλα, μπλα….Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής αξιολόγησης προσωπικού! Κι όλα αυτά πέντε μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές…

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν ήδη στο επιχειρησιακό σχέδιο και έχουν ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ η οποία έχει ήδη δηλώσει στη διεύθυνση του “Αθήνα 9,84” ότι δεν πρόκειται να δεχθεί απολύσεις.

Επί των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, η διοίκηση απλώς τις χρησιμοποιεί ως πρόσχημα. Γιατί η εισφορά του 2% δεν επιβάλλεται επί της επιχορήγησης του σταθμού από το δήμο Αθηναίων αλλά επί του τζίρου, δηλαδή επί των διαφημίσεων. Και στην περίπτωση του Αθήνα 9,84, η ετήσια επιχορήγηση ανέρχεται σε 3.750.000 ευρώ ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις-χορηγίες, κ.λ.π είναι περίπου 200 χιλιάδες ευρώ.

Διαφαίνεται λοιπόν πως η διοίκηση του Αθήνα 9,84 για άλλους λόγους θέλει να περάσει το business plan και τις απολύσεις(;) και χρησιμοποιεί την αύξηση των εισφορών. Για το 2018 δε, χρονιά που προέκυψε και το έλλειμμα των 150 χιλιάδων ευρώ, έχει ενταχθεί το κόστος των αναδρομικών από την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΔΟΕΑΠ, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

Για αυτό το έλλειμμα λοιπόν η διοίκηση αφήνει ανοικτό το ζήτημα να γίνουν “απομακρύνσεις” μόνιμου προσωπικού.

1 comment for “Με πρόσχημα το 2%, απολύσεις στον “Αθήνα 9,84”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *