Με μόλις 3 εκατ. ευρώ “σώζεται” το Mega!

μεγκαΜε προκαταβολή μόλις 3 εκατ. ευρώ από τους τρεις μετόχους Βαρδινογιάννη,Μπόμπολα και Ψυχάρη καθώς και τον νέο συνμέτοχο Θ. Φιλιππόπουλο οι τράπεζες θα …σώσουν το Mega, ανακεφαλαιώνοντας τον δανεισμό του! Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που ανοίγει προφανώς δρόμους και για άλλες χρεωμένες επιχειρήσεις ή νοικοκυριά επί της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Σε άλλη περίπτωση θα σημαίνει πως πάλι η διαπλοκή νίκησε κατά κράτος.

Η ανακοίνωση του Mega(παρακάτω τη διαβάζετε όλη), σε κάνει να αναρωτηθείς αν τελικά το χθεσινό σόου περί λουκέτου ήταν προσχεδιασμένο…Γεγονός είναι πως μετά το ΔΣ που δεν τα βρήκαν οι μέτοχοι, σήμερα το ίδιο ΔΣ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει πως συμφωνήθηκε να δοθεί προκαταβολή 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνει συννενόηση με τις τράπεζες για ην αναδιάρθωση του δανεισμού της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι τυπικά είχε παρέλθει το διάστημα πληρωμής χρεών ύψους 88 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των οποίων θα γινόταν η συμφωνία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,5 εκατ..

Τελικά μετά τον τόσο χαμό οι “πτωχοί” μεγαλομέτοχοι, εδέησαν να βάλουν 3 εκατ. ευρώ για να απελευθερώσουν οι τράπεζες τα διαθέσιμα.

Ύστερα από χθεσινή συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega Channel) αποφάσισε τα εξής:
«Το Δ.Σ. έλαβε γνώση των προτάσεων των μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.
Κατ’ αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της».

Σχολιάστε