Με απεργοσπάστες θυγατρικής του Βαρδινογιάννη βγάζει ο Αlpha ενημέρωση

Η απάντηση του Alpha στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του σταθμού που έκαναν στάση εργασίας σήμερα για 2η ημέρα από τις 10.00 το πρωί, ήταν να διαφημίσει (!) ότι παίρνει μέτρα προστασίας για το προσωπικό του! Ένα δελτίο τύπου που αναπαράχθηκε φυσικά από τα ΜΜΕ χωρίς καμία αντίρρηση. Την ίδια ώρα καταργεί τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΕΤΙΤΑ, εξαναγκάζοντας τους τεχνικούς να καλύπτουν κατά μόνας, τα ρεπορτάζ. Η επιβολή μονομελούς τεχνικού συνεργείου είναι απαίτηση των καναλαρχών εδώ και τουλάχιστον 8-10 χρόνια. Μέχρι σήμερα δεν τα είχαν καταφέρει. Με πρόσχημα την επιδημική κρίση και επιχείρημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό-αφού προηγουμένως έχουν βγάλει τεχνικούς με αναστολή σύμβασης εργασίας για 2 εβδομάδες- στέλνει μόνο καμεραμέν, χωρίς ηχολήπτη για ρεπορτάζ. Η ΕΤΙΤΑ και οι τεχνικοί του Alpha αντέδρασαν με τις στάσεις εργασίας. Το δελτίο χθές βγήκε φυσικά στον αέρα, όπως και η ενημερωτική εκπομπή, μιας και χρησιμοποιήθηκε προσωπικό της Green Pixel, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη. Σε αυτήν που θέλουν να στείλουν όλους τους τεχνικούς για να μη καλύπτονται με συλλογική σύμβαση εργασίας.

Παρακάτω διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Με απειλές και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προσπαθεί η εργοδοσία του ALPHA να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στα αντεργατικά της σχέδια.


 Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων την ανάγκασε να επιστρατεύσει προϊσταμένους και  εργαζόμενους στην εταιρία παραγωγής Green Pixel (ιδίων συμφερόντων) προκειμένου να βγει το δελτίο ειδήσεων. Δε δίστασαν μάλιστα να φέρουν προϊστάμενο από τον ALPHA στο  Πικέρμι, στην Κηφισιά να δουλέψει για το δελτίο, “ξεχνώντας” την απαγόρευση πού οι ίδιοι έχουν επιβάλει, να μην έρχονται δηλαδή σε επαφή οι εργαζόμενοι του ALPHA στο Πικέρμι με τους εργαζόμενους στην Κηφισιά λόγω της πανδημίας.
Βέβαια τι αξία μπορεί να έχει η προστασία από την πανδημία μπροστά στον κίνδυνο των εργατικών διεκδικήσεων.  

Δεν δίστασαν να στείλουν e-mail στους εργαζόμενους και να τους απειλούν λέγοντας ότι:
«η εταιρεία αναμένει από κάθε εργαζόμενο να επιδείξει υπεύθυνη στάση, κρίνοντας αν θα πρέπει να συμμετέχει σε μία στάση εργασίας, η οποία γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι παράνομη και συνακόλουθαη συμμετοχή του σε αυτήν επιφέρει και τις σχετικές νόμιμες συνέπειες

Αλήθεια από που προκύπτει ότι η στάση εργασίας είναι παράνομη; Ποιο δικαστήριο αποφάσισε για αυτό; Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες με τις οποίες απειλείτε τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση;
Στο ίδιο e-mail προσπαθούν να “νομιμοποιήσουν” τις αντεργατικές τους επιλογές, λέγοντας πως περιλαμβάνονται στις ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι το 2012. Ξεχνούν σκόπιμα όμως να πουν πώς από το 2012 μεσολάβησαν τρείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες αναίρεσαν τους όρους των προγενέστερων ατομικών συμβάσεων που έρχονταν σε σύγκρουση με αυτές. Ξεχνούν σκόπιμα να πουν πως οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ακολουθούν τους εργαζόμενους ακόμα και μετά την λήξη της μετενέργειας, εκτός εάν εκ των υστέρων οι εργαζόμενοι υπογράψουν κάτι διαφορετικό.

Ο τρόπος που αντέδρασαν στην στάση εργασίας κάνει ξεκάθαρο το λόγο για τον οποίο  προσπαθούσαν να μας “πείσουν” να παραιτηθούμε από τον ALPHA και να πάμε στην Green Pixel, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εργαζόμενους που δεν θα αντιστέκονται στις επιλογές της εργοδοσίας, πρόθυμους να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Συνεχίζουμε ενωμένοι να αντιστεκόμαστε στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.
Καλούμε τους συναδέλφους της Green Pixel να οργανωθούν στο Σωματείο μας, να παλέψουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, να παλέψουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε