Μετά το 2013 πάλι πανό διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ

ert-kofoiΠανό διαμαρτυρίας ξεδιπλώθηκαν σήμερα στα κάγκελα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Ήταν η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) που διαδήλωσε έξω από την κρατική τηλεόραση για τον αποκλεισμό των κωφών ατόμων από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ Sports. Η διαμαρτυρία ήταν προγραμματισμένη ως τις 9.00 το βράδυ σήμερα με σύνθημα με αίτημα το αυτονόητο: Μια ΕΡΤ αληθινά ανοιχτή σε όλους.

Η διαμαρτυρία είχε αναγγελθεί με ανακοίνωση της ΟΜΚΕ η οποία εξέφρασε όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση “την οργή και αγανάκτησή της για το γεγονός ότι από την επίσημη πρεμιέρα της ΕΡΤ Sports HD, στις 8 Φεβρουαρίου 2019, η μετάδοση στη νοηματική του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, των 21:00, στο συγκεκριμένο κανάλι έχει ήδη ακυρωθεί πολλές φορές εξαιτίας αθλητικών μεταδόσεων και χωρίς καμία ενημέρωση προς την ΟΜΚΕ. Πρόκειται για κατάφωρη διάκριση σε βάρος των κωφών-βαρήκοων τηλεθεατών, η ενημέρωση των οποίων απαιτούμε να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα και σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους πολίτες, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 4488/2017”.

Η Ομοσπονδία απαιτεί να διασφαλιστεί άμεσα “η απρόσκοπτη, καθημερινή τηλεοπτική μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη νοηματική, στις 21:00, με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα, χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους, όπως ακριβώς ισχύει και για το δελτίο που απευθύνεται στους ακούοντες πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *