Μετά το ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στο βαθύ συρτάρι λογοκρισίας στην ΕΡΤ και το βραβευμένο για τις Σκουριές!

Την ώρα που η διοίκηση της κρατικής ελεγχόμενης ΕΡΤ θέλει να πείσει για το άνοιγμα της στην τηλεοπτική παραγωγή, την ίδια στιγμή θάβει κυριολεκτικά οποιαδήποτε έργα δεν ταυτίζονται με την κυρίαρχη πολιτική γραμμή του Μαξίμου και της Ν.Δ. Μετά το οριστικό κόψιμο του β’ μέρους του ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής “Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, το αόρατο χέρι λογοκρισίας έκοψε την επαναπροβολή του βραβευμένου νοτκιμαντέρ «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας», παραγωγής 2018 που αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές και την πολιτική της El Dorando. Όπως αναφέρει ο Νικόλαος Δημητρακόπουλος, της Επιτροπής Ειδήσεων Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ, η κρατική εταιρεία αρνείται να υλοποιήσει τη σύμβαση που είχε υπογραφεί για 3 συνολικά προβολές του ντοκιμαντέρ.

Το “Δεν θα πουλήσουμε το μέλλον μας” του οποίου τα δικαιώματα αγόρασε η προηγούμενη διοίκηση, πρόλαβε και έπαιξε μια μόνο φορά. Η σύμβαση ανέφερε 3 προβολές αλλά στη νέα διοίκηση δεν αρέσουν τα μηνύματα του. Όπως δεν της άρεσαν και τα μηνύματα του ντοκιμαντέρ για τους Ικαριώτες πρόσφυγες. Παρά το εξώδικο του Νάσου Μπράτσου, η διοίκηση απαξιεί να δώσει οποιαδήποτε επίσημη απάντηση, λές και η ΕΡΤ είναι τσιφλίκι της. Έθαψε το β΄μέρος του ντοκιμαντέρ και δεν απαντά απολύτως τίποτε.

To «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία της Νίκης Βελισσαροπούλου και παραγωγή της La Boîte àSonges (Γαλλία) και του Μιχάλη Παναγιωτόπουλου (Ελλάδα).Δύο έφηβες, η Γαρυφαλλιά και η Δήμητρα, ζουν στη Χαλκιδική, που απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή χωρίς προηγούμενο από την κατασκευή ενός μεταλλείου ανοιχτής εξόρυξης χρυσού. Κέρδισε το βραβείο Prix Coup de Pouce στο φεστιβάλ FIGRA και έχει ήδη προβληθεί στη Γαλλία και σε πολλές ακόμη χώρες. Στην ΕΡΤ προβλήθηκε μια φορά από την ΕΡΤ 3.

Σχολιάστε