«Μαραθώνια» συνεδρίαση στη Βουλή, «Μαραθώνιος» για τους συντάκτες των ΜΜΕ

antiviral«Μαραθώνια» συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη και έτσι άλλο ένα απλήρωτο ξενύχτι πάνω από τους υπολογιστές ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Δεν είναι μόνο οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, είναι οι εκατοντάδες συντάκτες ροής που, καθώς η ειδησεογραφία «δεν έχει ωράριο» έπρεπε να περιμένουν υπομονετικά το βράδυ της Τετάρτης να τελειώσει η διαδικασία στη Βουλή, καλύπτοντας μέχρι τότε κάθε τοποθέτηση, κάθε επεισόδιο και ένταση, ο,τιδήποτε -ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι ειδησεογραφική αξία- μπορεί να προσφέρει τα πολυπόθητα για τα αφεντικά των ΜΜΕ κλικς.

Συνάδελφε-συναδέλφισσα, καμία «αυταξία» της ενημέρωσης δεν είναι πάνω από τις ανάγκη μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για ανθρώπινα ωράρια και ρυθμούς δουλειάς. Δεν τσιμπάμε στα «έτσι είναι αυτή η δουλειά», «αυτά γίνονται παντού», δεν υποτιμάμε ούτε χαρίζουμε στα αφεντικά τη δουλειά από το σπίτι, δεν θα πεθάνουμε για την ροή των ΜΜΕ.

Απαιτούμε πλήρη καταβολή των υπερωριών της Τετάρτης σε όλους του συντάκτες που εργάστηκαν πάνω από το ωράριο που ορίζει η σύμβαση ή η προφορική συμφωνία με την εργοδοσία.

Κάτω ο εργασιακός Μεσαίωνας – Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *