Μήνυμα του Αμπού-Τζαμάλ για την υπόθεση Ασάνζ

Υπόθεση Ασάνζ (Julian Assange) από τον Μουμία Αμπού-Τζαμάλ (Mumia Abu-Jamal)

“Ο Julian Assange είναι ο στόχος μιας πολιτικής βεντέτας. Αυτό τον καθιστά πολιτικό κρατούμενο; Δεν υπάρχει αμφιβολία”

αναδημοσίευση από τη σελίδα του George Kontis

Πρώτα απ ‘όλα, ποιος είναι ο Julian Assange; Και δεύτερον, γιατί μας ενδιαφέρει ο αγώνας του;

Ο Assange, γεννημένος στο Townsville, Queensland της Αυστραλίας το 1971, είναι ο ιδρυτής της παγκόσμιας διαδικτυακής υπηρεσίας μέσων γνωστής ως WikiLeaks. Ο αντίκτυπος της ομάδας του ήταν τεράστιος για τη λήψη και κοινή χρήση αρχείων και εσωτερικών υπομνημάτων από κυβερνήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γι ‘αυτό, διώχθηκε, παρενοχλήθηκε και φυλακίστηκε.

Ο Ασάνζ είναι φυλακισμένος στην Αγγλία περιμένοντας την απόφαση της έκδοσης η όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αρχές σκοπεύουν να τον στείλουν στη φυλακή για παραβίαση του νόμου κατασκοπείας. Ο Assange γεννήθηκε σε χώρα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Αυστραλία). Δεν είναι Αμερικανός και δεν οφείλει πίστη στις ΗΠΑ. Αλλά η Αμερικανική Αυτοκρατορία κυβερνά τον κόσμο και όχι απλώς το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 25 Ιουλίου 2010, το WikiLeaks δημοσίευσε 75.000 έγγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στον ιστότοπό του. Αυτά τα έγγραφα παρουσίαζαν ένα καταδικαστικό πορτρέτο της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας. Και όταν η αυτοκρατορία δέχεται επίθεση, εκδικείται.

Για τη δημοσίευση εγγράφων που αποκάλυψαν επαίσχυντες πράξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Assange αντιμετωπίζει περισσότερο από έναν αιώνα, για την ακρίβεια 175 χρόνια, σε φυλακή, εάν κριθεί ένοχος σε νομικές διαδικασίες. Ως ξένος πολίτης, η πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος δεν του προσφέρει την προβλεπόμενη υπεράσπιση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επιμείνουν στο ποινικό τους δίκαιο να χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, αλλά το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα και την υπερασπιση να μην ισχύει για αλλοδαπούς; Αυτό σας φαίνεται δίκαιο; Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θεωρούνται πλέον οι μεγαλύτερες ανοησίες στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς οι πόλεμοι της αλλαγής του καθεστώτος προέκυψαν από μια σειρά ψεμάτων και παραπληροφόρησης.

Θυμάστε τα «όπλα μαζικής καταστροφής»που δεν βρέθηκαν ποτέ; Πόσες χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν για αυτό;

Ο Assange, μέσω των δημοσιογραφικών του αποκαλύψεων, βοήθησε να αφυπνιστούν ολόκληρες γενιές με τα στοιχεία των αυτοκρατορικών πολέμων. Δεν κατασκοπεύει. Οι κατάσκοποι εργάζονται για κυβερνήσεις και στρατούς. Οι δημοσιογράφοι εργάζονται για να ενημερώσουν τον λαό και να επεκτείνουν τη δημοκρατία.

Στο όχι τόσο πρόσφατο παρελθόν, η Αμερικανική Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε τα εργαλεία καταστολής της για να σιγήσει τους αντιπάλους της, ακόμη και όταν υποτίθεται ότι ήταν Αμερικανοί πολίτες. Η δίωξη του Julius και του Ethel Rosenberg, που ονομάστηκαν κατάσκοποι και αργότερα εκτελέστηκαν με ηλεκτροπληξία, έρχεται στο μυαλό. Υπενθυμίζονται οι περιπτώσεις των Sacco και Venzetti, μεταναστών από την Ιταλία.

Σκέφτομαι επίσης την παρενόχληση των Μαύρων Πανθήρων Black Panther Party στη Νέα Υόρκη και τη δίκη των “21 Πανθήρων” βάσει ψευδών κατηγοριών. Ο Julian Assange είναι ο στόχος μιας πολιτικής βεντέτας. Αυτό τον καθιστά πολιτικό κρατούμενο; Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *