«Μένουμε Σπίτι», παρέα με τη διαπλοκή!

Ματίνα Παπαχριστούδη στη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Φλέγονται τα κοινωνικά δίκτυα, πήραν φωτιά τα ιστολόγια που διάκεινται φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ξεσπαθώνουν (δικαίως) τα αποκλεισμένα ΜΜΕ στα αποκαλυπτήρια της λίστας των 1.232 τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και ιστοσελίδων όπου διοχετεύθηκαν –άγνωστο με ποια αναλογία– τα χρήματα της διαφημιστικής καμπάνιας των 20 εκατ. ευρώ για το «Μένουμε Σπίτι». Η λίστα δόθηκε κατόπιν επίμονων ερωτήσεων στη Βουλή για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της εφημερίδας Documento από τα κρατικά κονδύλια — για τα οποία, αξίζει να σημειώσουμε, υπάρχουν δεκάδες διατάξεις νόμων που αφορούν στα κριτήρια διανομής τους και διαχρονικά ουδέποτε τηρούνται, από όλες τις κυβερνήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΝΔ επιβεβαίωσε την παράδοση της πολιτικής της: Να «μπουκώνει» με χρήμα ανάλογα με την υποταγή τους Μέσα και δημοσιογράφους, να αποκλείει και να λογοκρίνει, ανάλογα με την κριτική που δέχεται.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, μοιράστηκαν λεφτά σε ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν καν, που δεν έχουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο, που είναι προς πώληση, που έχουν έδρα τις ΗΠΑ! Επίσης, σε θρησκευτικές ιστοσελίδες που επέμεναν ότι «η θεία κοινωνία δεν κολλάει» και σε αρκετούς ενσωματωμένους στο επικοινωνιακό σύστημα του Μαξίμου. Στη λίστα υπάρχουν πολλές εκατοντάδες Μέσα, στα οποία δόθηκαν χρήματα, αλλά μόνο η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν τι ποσά διατέθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με άλλα λόγια, «πέταξε» στο τραπέζι του κοινοβουλευτικού ελέγχου μια πρόχειρη λίστα, για να καυγαδίζει η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση για τους «κομμένους». Κι έτσι, να χάνεται η πραγματική ουσία: Ότι και αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, όπως και οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και λοιπές μεγάλες εταιρείες) χειραγωγούν και ελέγχουν τα μίντια, κατευθύνουν και επιβάλλουν την ενημέρωση, κόβουν και λογοκρίνουν ειδήσεις και γεγονότα με τη δύναμη του… παρά τους.

Δεν είναι τυχαίο: Μοιράστηκαν 20 εκατ. ευρώ για μερικές εβδομάδες, αλλά η πλειονότητα των ισχυρών ΜΜΕ και των μεγαλοδημοσιογράφων δεν βγάζει λέξη αντίδρασης, δεν ξεσηκώνεται για τις πρωτοφανείς μεθόδους χειραγώγησης τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αρνείται να δώσει στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία για τη διανομή κρατικών κονδυλίων. Το είχε αρνηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζητήθηκαν ανάλογα στοιχεία από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Η τωρινή αποκάλυψη δείχνει πως η ΝΔ εκσυγχρονίζει την… παράδοση. Θυμηθείτε τις υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis, τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών παλαιότερα, τη λίστα του ΔΝΤ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *