Λοιπόν, ας μιλήσουμε για τον πλουραλισμό τους…

studio_mesaΑπό τη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Γράφει η Μ. Παπαχριστούδη

Τυπικά η επίσημη προεκλογική περίοδος άρχισε στις 27 Μαϊου. Ως και την Πρωτομαγιά δεν είχε φθάσει στα ΜΜΕ καμία απόφαση για το πως θα τηρηθεί η περίφημη αρχή της ισονομίας στην προβολή των υποψηφίων. Το μόνο που υπάρχει αναρτημένο είναι οι οδηγίες από το ΕΣΡ που στηρίζονται στους όρους προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, όπως τις υπενθύμισε το υπουργείο Εσωτερικών πριν δυο μήνες. Έτσι, επίσημα, τα μίντια πιπιλάνε το επιχείρημα πως δεν έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες ρυθμίσεις και ακολουθούν τις γενικές που ισχύουν για όλες τις εκλογές. Έχουν δηλαδή τα χέρια τους λυμένα να κάνουν… παιχνίδι σύμφωνα με ποικιλώνυμα συμφέροντα.

Ωστόσο, τα κανάλια ανακοίνωσαν πως από το τέλος του Απρίλη αρχίζουν οι τηλεμαχίες — που σημαίνουν την αποκλειστική προβολή του τρικομματικού πολιτικού συστήματος. Είδατε εσείς κάποιον άλλον υποψήφιο πέραν εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ;

Οι του Ποταμιού είναι πασπαρτού στις προεκλογικές συζητήσεις, ο λόγος τους εξάλλου δεν τους ενοχλεί. Άντε και ολίγον από ΚΚΕ, για να μην καταγγελθούν πολύ από τον Περισσό.

Η δημοκρατία τους βρωμάει αποκλεισμούς, συνειδητά και με δόλο. Καμία άλλη ιδέα ή πολιτικός λόγος και πολύ περισσότερο ο αντικαπιταλιστικός, εκτός από πολιτικές κραυγές ανούσιου πολιτικού περιεχομένου. Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, μαέστρος στη χειραγώγηση και την προπαγάνδα, κατάφερε εν μέσω προεκλογικής περιόδου να μην τηρείται καμία απολύτως θεσμική αρχή του αστικού πλουραλισμού. Έχει αναγάγει σε προεκλογικό αντίπαλο μόνο τη ΝΔ, με την οποία ασκούν την ίδια ακριβώς πολιτική υποταγής και προώθησης των συμφερόντων της ΕΕ και του κεφαλαίου. Στα τηλεοπτικά πλατό πλακώνονται για το ποιος θα τα προωθήσει ηπιότερα ή σκληρότερα, ενώ η μόνη αντιπαρά- θεση αφορά στη σκανδαλολογία…

Τα μίντια, χωρίς κίνδυνο να υποστούν τις συνέπειες από τη μη τήρηση των βασικών αρχών της ισοτιμίας, προωθούν συστηματικά τη χειραγώγηση των ψηφοφόρων με τις δικές τους επιλογές, σε κόμματα και πρόσωπα, που προωθούνται από τις διευθύνσεις των ΜΜΕ. Το ίδιο ισχύει και για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Καμία ενημερωτική εκπομπή δεν έχει το δικαίωμα να προγραμματίσει συνέντευξη υποψηφίου, όλες προωθούνται κεντρικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *